GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δική τους η παράδοση, δικό μας το τάϊμινγκ

Οπως ο Φερνάντο Σάντος βλέπει ως παρηγοριά για τη ρημαγμένη, σε οικονομικό επίπεδο, Ελλάδα την πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ τ...

Οπως ο Φερνάντο Σάντος βλέπει ως παρηγοριά για τη ρημαγμένη, σε οικονομικό επίπεδο, Ελλάδα την πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έτσι και ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, πλατιάζει τη διάσταση των αγώνων μπαράζ που θα διεξαχθούν Παρασκευή (15/11) και Τρίτη (19/11), σε Νέο Φάληρο και Βουκουρέστι αντιστοίχως: «Για πολλούς λόγους, ακόμα και πολιτικούς ή οικονομικούς, η Ρουμανία έχει αναγάγει σε εθνική υπόθεση τα δύο παιχνίδια με την Ελλάδα»!

Αν και πέρασαν δεκαοκτώ μήνες αφότου άφησε τον ΠΑΟΚ, κι έπιασε δουλειά στην Αλ Χορ του Κατάρ, ο Ρουμάνος τεχνικός δείχνει να έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, εξ ου και η προθυμία του, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Sentra 103.3" να μετρήσει τα πλεονεκτήματα των δύο εθνικών ομάδων, παραμονές της πρώτης αναμέτρησής του για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

"Πρόκειται για δυο ομάδες απόλυτα ισορροπημένες. Καμία δεν είναι φαβορί, καμία δεν έχει αβαντάζ. Και οι δυο ομάδες εκπροσωπούν τα ίδια στοιχεία ποδοσφαίρου κι έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Ξεχωρίζω από δυο ατού σε κάθε ομάδα. Για την Ρουμανία το πρώτο είναι η παράδοσή της κόντρα στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα στατιστικά, αλλά από τότε που ήμουν κι εγώ ποδοσφαιριστής τα νούμερά μας με τους Ελληνες ήταν πάντα καλύτερα. Δεν φοβόμασταν όταν την αντιμετωπίζαμε. Το δεύτερο είναι ότι αυτοί οι δυο αγώνες μπαράζ αντιμετωπίζονται ως εθνική στιγμή, ως εθνική ευκαιρία για τη χώρα μου. Το δε κοινό, όπως θα διαπιστώσετε στη ρεβάνς της Τρίτης, ενδιαφέρεται πιο πολύ για την εθνική ομάδα, παρά για τους συλλόγους της χώρας. Σε αντίθεση με τις προτεραιότητες των Ελλήνων οπαδών...
Για την Ελλάδα, το πρώτο ατού είναι ότι υπάρχει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, έναν πολύ ισχυρό σύλλογο στην Ευρώπη, μια ομάδα-πυλώνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που δεν έχει αυτή τη στιγμή η Ρουμανία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Το δεύτερο είναι ότι η Εθνική Ελλάδας ήταν και είναι παρούσα στα τελευταία μεγάλα ραντεβού κάτι που δεν ισχύει για τη Ρουμανία. Δεν ξέρω τελικά ποια θα υπερισχύσουν"...

Ο Μπόλονι δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που να κάνει τη διαφορά, ανάμεσα στις δύο ομάδες: "Σε προσωπικό επίπεδο. δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον μεσοεπιθετικό γιατί αυτοί κρίνουν συνήθως τα ματς. Κάτι το τόσο ξεχωριστό δεν υπάρχει, όπως υπήρχε στο παρελθόν. Η Ρουμανία βασίζεται στην ομαδικότητα, την συνοχή. Θα μπορούσα να πω για τον Κίρικες αλλά είναι μπακ και σπάνια αμυντικοί διαμορφώνουν αποτελέσματα.
Τον Μήτρογλου, από την άλλη, τον παρακολουθούσα όταν ήμουν στην Ελλάδα, και τον ήθελα όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ. Οι Ρουμάνοι δεν είναι χαζοί, τον έχουν δει να παίζει και στην Ευρώπη και ξέρουν πως θα προσαρμόσουν το παιχνίδι πάνω του για να τον σταματήσουν".

Οσο για το κλίμα που υπάρχει στη Ρουμανία, αυτές τις ημέρες, τόνισε: "Αυτά τα μπαράζ αποτελούν σημείο αναφοράς για τη χώρα μου. Για πολλούς λόγους,. Πολιτικούς, οικονομικούς, ακόμα και για την γενικότερη παρουσία της χώρας στην Ευρώπη. Βλέπουν όλοι τα ματς με πολύ μεγάλο πάθος. Αποτελεί έναν πολύ μεγάλο εθνικό στόχο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση