GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CIA: Τέταρτη ναυτική δύναμη στον κόσμο η Ελλάδα

 Και πρώτη με βάση τα κριτήρια για ασφαλή ναυσιπλοΐα Τα στοιχεία της CIA, τα οποία δημοσιεύονται επίσημα στο "The Sea Nation",...

 Και πρώτη με βάση τα κριτήρια για ασφαλή ναυσιπλοΐα

Τα στοιχεία της CIA, τα οποία δημοσιεύονται επίσημα στο "The Sea Nation", καταμαρτυρούν πως οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν συνολικά 3.319 εμπορικά πλοία και αυτό καθιστά την Ελλάδα ως την τέταρτη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη του πλανήτη.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τους στόλους με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά τους και όχι τους στόλους που φιλοξενούνται σε ανοικτά νηολόγια, όπως αυτά του Παναμά, της Λιβερίας ή των Νήσων Μάρσαλ

Πρώτη ναυτική δύναμη εμφανίζεται η Γερμανία με συνολικά 3.847 πλοία. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιαπωνία με 3.806 πλοία, η Κίνα με 3.589 πλοία και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Χονγκ-Κογκ με 1.985 πλοία. Στην έκτη θέση εντοπίζεται η Σιγκαπούρη με 1.943 πλοία, στην έβδομη η Ρωσία με 1.582 πλοία, στην όγδοη η Νορβηγία με 1.559 πλοία, στην ένατη η Τουρκία με 1.274 πλοία και την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι ΗΠΑ με 1.187 πλοία.

Από τα 3.319 πλοία των Ελλήνων, τα 860 είναι εγγεγραμμένα στο εθνικό νηολόγιο, ενώ τα υπόλοιπα 2.459 είναι εγγεγραμμένα σε νηολόγια άλλων χωρών: συγκεκριμένα στη Λιβερία (505 πλοία), τη Μάλτα (469), τις Νήσους Μάρσαλ (408 πλοία), τον Παναμά (379 πλοία), τις Μπαχάμες (225 πλοία) και την Κύπρο (201 πλοία).

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή έχει δημιουργήσει το μηχανισμό Qualship 21, ο οποίος θέτει ιδιαίτερα απαιτητικά στάνταρ για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και την ασφάλεια του πλοίου.

Στη διάρκεια του 2013, την πρώτη θέση σε αυτή την ιδιαίτερα αυστηρή λίστα ποιότητας καταλαμβάνει η ελληνική σημαία, δηλαδή τα πλοία εκείνα που προσέγγισαν αμερικανικά λιμάνια και είχαν υψωμένη τη γαλανόλευκη. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση των πλοίων που πληρούν απόλυτα τις απαιτήσεις της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, εντοπίζεται η Ελλάδα με 105 πλοία.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Νήσοι Μάρσαλ με 95 πλοία, η Λιβερία με 85 πλοία, το Χονγκ-Κογκ με 56 πλοία, η Νορβηγία με 44 πλοία, το Ην. Βασίλειο με 31 πλοία, οι Νήσοι Κέιμαν με 23 πλοία, η Νήσος του Μαν με 21 πλοία, οι Μπαχάμες με 7 πλοία και τη δεκάδα κλείνει η Ιαπωνία με 6 πλοία.

1 σχόλιο

  1. Αυτό το παιδί. ( ο Τσίπρας) ,έχει μέλλον, μια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας μας αλλά ως αρχηγός της Δεξιάς καθώς ακολουθεί κατά πόδα τα βήματα του Μητσοτάκη! Καλεί σε αποστασία βουλευτές του Πασόκ όπως έκανε και εκείνος που καλούσε τους βουλευτές της Ένωσης Κέντρου να αποστατήσουν και να προδώσουν τον λαό που τους ψήφισε και τους ανέδειξε βουλευτές με συγκεκριμένο κόμμα, και αφού τα κατάφερα μας ήρθε και η Χούντα με όλα τα καταστροφικά που συμβήκανε για την Ελλάδα.. Εμπρός παλληκάρι μου στο δρόμο που χάραξε ο Τέτοιος, και αν σε πούνε Άτιμο και σε φτύνουνε εσύ να είσαι ψύχραιμος όπως εκείνος, ο Μητσοτάκης, να γλύφεις τα σάλια και να τα πετάς πίσω……ο δρόμος για την πρωθυπουργία είναι δύσκολος αλλά θα τα καταφέρεις, έχεις το χάρισμα του ξετσίπωτου που σε κάνει να μην κολώνεις σε τίποτα προκειμένου να πετύχεις το σκοπό σου, και να μην σε νοιάζει για τις πολιτικές συναλλαγματικές που υπογράφεις τελευταία και εσύ και στελέχη του κόμματος σου, θα τις πληρώσει στην ώρα του άλλος, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ….όταν εσείς θα απολαμβάνετε την θαλπωρή της Εκάλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση