GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eίμαι, Έλληνας και μόνο. Να πάνε να γ... απ' όπου κι αν προέρχονται"

O Νότης Σφακιανάκης χοντραίνει κι άλλο την επικοινωνιακή κόντρα του με την Βανδή Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσε...



O Νότης Σφακιανάκης χοντραίνει κι άλλο την επικοινωνιακή κόντρα του με την Βανδή

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη υπέρ της Χρυσής Αυγής ο γνωστός τραγουδιστής επιχείρησε, το βράδυ του Σαββάτου, να απαντήσει στους επικριτές του αλλά και να σχολιάσει την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να αποχωρήσει από το σχήμα του νυχτερινού κέντρου, στο οποίο θα εμφανιζόταν με τον λαϊκό τραγουδιστή από τις 7 Δεκεμβρίου.

Στην απάντησή του χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις: «Ο Νότης Σφακιανάκης είμαι, Έλληνας και μόνο. Αυτό είμαι. Πες τους να πάνε να ... απ' όπου και αν προέρχονται».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Νότης Σφακιανάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν είναι οι δηλώσεις του αυτές στις οποίες θα έπρεπε να εστιάσει ο κόσμος, αλλά αυτά που συμβαίνουν: «Τα συμβάντα είναι συνταραχτικά. Η δικτακτορία που αυτή τη στιγμή ζούμε, που φυλακίζει ανθρώπους όπως και αν λέγονται, από όπου και αν προέρχονται, είναι υπαρκτή. Αύριο θα σου χτυπήσουν τη δική σου πόρτα, τη δική μου... κατάλαβες;», τόνισε και συμπλήρωσε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του που συνεχίζονται αμείωτες, ιδίως στα social media: "Εγώ δεν έχω ιδιοτέλεια, εσένα σκέφτομαι που αύριο, δεν θα έχεις δουλειά. Εγώ είμαι τακτοποιημένος, εσένα σκέφτομαι που αύριο θα σε τυραννήσουν, θα σε κλείσουνε φυλακή, επειδή θα πεις τη γνώμη σου...».

Ερωτηθείς για την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να αποχωρήσει από το σχήμα πριν καν αρχίσουν οι εμφανίσεις, είπε ότι και ο ίδιος ήταν μετανάστης και όχι παιδί μεταναστών.

«Ήμουν ο ίδιος μετανάστης με τη μητέρα μου. Είναι λάθος η επιλογή της, είναι άκαιρη και άκυρη. Σέβομαι την άποψη και τη θέση του κάθε ανθρώπου, όπως επιθυμώ και απαιτώ να σέβονται και τη δική μου».

Ο Νότης Σφακιανάκης μίλησε και για τα σχόλια που έκανε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα λέγοντας: «Από πού και ως πού σηκώνουν ανάστημα αυτοί που είναι μέσα στο καθεστώς; Βουλευτής δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ η μητέρα της; Τι να μας πει τώρα;».

Η κ. Ακρίτα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του τραγουδιστή, έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, παραφράζοντας με το δικό της τρόπο τους στίχους ενός τραγουδιού του τραγουδιστή: «Σαν πληγωμένο φασιστόπουλο στο χώμα, ψάχνω τη δύναμη να κρατηθώ ακόμα. Δικό σας.».

Υπενθυμίζεται ότι με μια λιτή, αλλά από καρδιάς, όπως είπε, ανακοίνωση την Παρασκευή, η Δέσποινα Βανδή εξηγούσε τους λόγους της αποχώρησής της και διαχώρισε τη θέση της από τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Χρυσή Αυγή:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.

Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.
Και κάτι τελευταίο...
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες...
Αυτό».

Σύμφωνα με ρεπορταζ του Πρώτου Θέματος, το όλο θέμα δε θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο και από τους χρήστες των social media που πάντα έχουν τον δικό τους τρόπο να σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Θαυμαστές, φίλοι, αλλά και απλοί άνθρωποι, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της Δέσποινας Βανδή, με την οποία γνωστοποιούσε την αποχώρησή της από το νυχτερινό σχήμα που θα εμφανιζόταν με τον Νότη Σφακιανάκη, λόγω των δηλώσεών του για την Χρυσή Αυγή, έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης και επιδοκιμασίας στην τραγουδίστρια.

Τα μηνύματα που δέχτηκε στα προσωπικά της προφίλ σε Facebook και twitter ταν αμέτρητα, με την πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ της, όχι μόνο για το ότι ξεκαθάρισε τη θέση της, αλλά και για την αποχώρησή της από το σχήμα.

«Μπράβο Δέσποινα!», «έδειξες θάρρος και δύναμη», «respect», είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις που έλαβε η Δέσποινα Βανδή.

Πιο αναλυτικά, ανάμεσα σε εκείνους που έστειλαν μήνυμα στην τραγουδίστρια και δε δίστασαν να ταχθούν δημοσίως υπέρ της ήταν και διάσημα πρόσωπα της ελληνικής showbiz, όπως η Φαίη Σκορδά, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Πιο αναλυτικά, η Τόνια Σωτηροπούλου μέσα από το twitter της χαρακτήρισε «παραλήρημα» τις δηλώσεις Σφακιανάκη και πρόσθεσε: «Μπράβο σου Δέσποινα». Η Κατερίνα Ζαρίφη έγραψε: «Το' ριξες και πάλι απόψε το φαρμάκι σου κι έχασες από το σχήμα το Δεσποινάκι σου», ενώ η Φαίη Σκορδά έγραψε στο twitter της: «Σωστή»!

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο φίλος της, Γιώργος Καπουτζίδης, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Γιατί είσαι υπέροχη! Έτσι απλά».

Στο πλευρό της Δέσποινας φάνηκε ότι είναι και η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη, που έγραψε στο δικό της λογαριασμό «Κυρία Δέσποινα Βανδή. Εξαιρετική».

Μάλιστα, πολλά συνθήματα υπέρ της Δέσποινας Βανδή οπτικοποιήθηκαν και έτσι εδώ και μερικές ώρες κυκλοφορούν στα social media και φωτογραφίες με χιουμοριστικά μηνύματα και συνθήματα, που «στόλισαν» ακόμα και τους δρόμους της Αθήνας.

Ανάμεσα στα tweets, κυκλοφόρησαν και αντιφασιστικές αφίσες, που παρουσιάζουν την τραγουδίστρια έτοιμη να αναμετρηθεί με τους Έλληνες νεοναζί!

Τατσόπουλος: «Οι φασίστες θεωρούν τη Χρυσή Αυγή αρκούντως «ξεπλυμένη» μετά τη διπλή δολοφονία»

Θέση για τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη πήρε και ο Πέτρος Τατσόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το δυσοίωνο είναι ότι οι φασίστες σαν κι ελόγου του, ύστερα από τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, θεωρούν τη Χρυσή Αυγή αρκούντως "ξεπλυμένη", για να σκάσουν πάλι μύτη από τον υπόνομο».

2 σχόλια

  1. Νότη να γαμηθείς άσχημα εσύ και όλο το σκατόσογό σου · ανόητο καθαρματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου πει τίνων συνθετών τραγούδια λέει αυτός;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση