GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

El Velador: H εκκεντρική νεκρόπολη των ναρκωτικών στο Μεξικό - Ένα ντοκιμαντέρ που σάρωσε στα φεστιβάλ [βίντεο]

Από το σούρουπο ως την αυγή, ο Μαρτίν στέκεται φύλακας-άγγελος ενός ασυνήθιστου νεκροταφείου: μιας μικρής πολιτείας από εκκεντρικούς, κο...

Από το σούρουπο ως την αυγή, ο Μαρτίν στέκεται φύλακας-άγγελος ενός ασυνήθιστου νεκροταφείου: μιας μικρής πολιτείας από εκκεντρικούς, κολοσσιαίους και υπερπολυτελείς τάφους-μαυσωλεία, χτισμένους για τους πιο διαβόητους νονούς των ναρκωτικών που γνώρισε ποτέ το Μεξικό.

Αδιάσειστη απόδειξη ενός ακήρυχτου πολέμου, η εξωφρενική αυτή νεκρόπολη επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς, απασχολώντας πλήθη εργατών και καθρεφτίζοντας στους γυαλιστερούς της θόλους το ζοφερό μέλλον μιας περιοχής που αποτελεί το κέντρο της διακίνησης ναρκωτικών της χώρας.

Καθώς το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες απαριθμούν τα φρικτά εγκλήματα που διαπράττονται σε καθημερινή βάση, το υπνωτιστικό ντοκιμαντέρ της Natalia Almada παρακολουθεί σιωπηλά τη ζωή εκείνων που κινούνται γύρω από αυτή τη μακάβρια επιχείρηση.

Κινηματογραφημένο σχεδόν εξολοκλήρου στην ταφική εξτραβαγκάντζα όπου ο Μαρτίν εργάζεται ως νυχτοφύλακας, το «El Velador» είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα αθόρυβης παρατήρησης και υπόκωφης δύναμης, ένα σπάνιο φιλμ που μιλά για τη βία χωρίς να την απεικονίζει, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια θριαμβευτική υπενθύμιση της αδιάκοπης εναλλαγής ζωής και θανάτου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ολόκληρο το ντοκιμαντέρ. Εναλλακτικά, αν θέλει να το απολαύσει στη μεγάλη οθόνη, μπορεί να επισκεφτεί το Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος, τηλ 210 3223395, www.exileroom.gr) όπου προβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση