GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurobank: Εθελούσια με συμμετοχή 1.100 εργαζομένων

Ξεπέρασε τις προσδοκίες του τραπεζικού ιδρύματος ο αριθμός των εργαζομένων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Ολοκληρ...

Ξεπέρασε τις προσδοκίες του τραπεζικού ιδρύματος ο αριθμός των εργαζομένων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Ολοκληρώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε καθορισθεί, το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Eurobank, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή περί τους 1.100 εργαζομένους, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε ισορροπημένη κατανομή των εργαζομένων που έκαναν χρήση του προγράμματος, μεταξύ του δικτύου και των διοικητικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η κατανομή αυτή να βοηθά την αναδιάρθρωση και να επιτρέπει την επίτευξη των συνεργιών στο πλαίσιο και των συγχωνεύσεων με το νέο ΤΤ και την Proton Bank.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, διευκολύνεται ο περιορισμός του κόστους στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Eurobank και η ομαλή απορρόφηση του διοικητικού προσωπικού του νέου ΤΤ και της Proton. Ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, η μείωση του μισθολογικού κόστους εκτιμάται σε ποσό άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ οι συνολικές συνέργιες από τη συγχώνευση του νέου ΤΤ και της Proton υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως.

Εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας, με έμφαση στην ανάδειξη των συνεργιών στις σχέσεις με τους πελάτες.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, με στόχο την ομαλή και επιτυχή επιστροφή της Τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα, με εισροή σημαντικών κεφαλαίων από το εξωτερικό και με προφανή οφέλη για το δημόσιο συμφέρον, καθώς και την περαιτέρω ενδυνάμωση του κεφαλαιακού δείκτη της Τράπεζας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση