GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και την Eurodisney!

To 2013 αποδεικνύεται τελικά πως είναι το πιο «σκληρό» οικονομικά έτος για όλο τον κόσμο. Ακόμα και για τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων...

To 2013 αποδεικνύεται τελικά πως είναι το πιο «σκληρό» οικονομικά έτος για όλο τον κόσμο. Ακόμα και για τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων της Disney.

Για του λόγου το αληθές, το "κέντρο" των παιδικών (και όχι μόνο) ονείρων, η Disneyland του Παρισιού, σημείωσε σημαντική μείωση των επισκεπτών της κατά ένα εκατομμύριο, μέσα στους εννέα πρώτους μηνες του 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, Euro Disney.

Συγκεκριμένα, το 2012, που ήταν και ο επετειακός εορτασμός των 20 χρόνων λειτουργίας του πάρκου, περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέφτηκαν στο χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβρη, ενώ στην αντίστοιχη περίοδο για το 2013, ο αριθμός των επισκεπτών έχει πέσει στα 14,9 εκατομμύρια.

Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση -κατά 600.000- των Γάλλων επισκεπτών, ενώ καταγράφονται πολύ λιγότεροι Ισπανοί, Ιταλοί και Ελληνες επισκέπτες, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, οι οποίοι ουσιαστικά δίνουν "φιλί ζωής" στο πάρκο (με 1.200.000 επισκέπτες ως τώρα).

«Το έτος 2013 υπήρξε δύσκολο για το σύνολο της βιομηχανίας του τουρισμού και της ψυχαγωγίας στην Ευρώπη και το νίωσαμε αυτό στην προσέλευση στο θεματικό πάρκο, αλλά και στην πληρότητα των ξενοδοχείων, με λιγότερους επισκέπτες να έρχονται πλέον από τη Γαλλία και τη Νότια Ευρώπη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Euro Disney, Φιλίπ Γκας.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Γκας είναι αισιόδοξος ότι οι επισκέπτες θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. "Η τουριστική βιομηχανία υποφέρει από οικονομικό πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα απογοήτευσης ως προς την Disneyland" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση