GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Fitch: "Καμπανάκι" για το AAA των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν το έλλειμμα και το βάρος του χρέους, δήλωσε αναλυτής της Fitch την Παρασκευή, λέ...


Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν το έλλειμμα και το βάρος του χρέους, δήλωσε αναλυτής της Fitch την Παρασκευή, λέγοντας ότι μια επανάληψη της διαμάχης για το...

χρέος δεν θα είναι καλό σημάδι για την αξιολόγηση "AAA".

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch τοποθέτησε τις ΗΠΑ σε "Rating Watch Negative" στις 15 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητα υποβάθμισης είναι πιο υψηλή από την επιβεβαίωση της αξιολόγησης.

"Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά δεν θα ήταν καλό σημάδι αν είχαμε πάλι το ίδιο αποτέλεσμα" δήλωσε στο Reuters ο Ed Parker, επικεφαλής αναλυτής της Fitch.

O κ. Parker αναφερόταν στο shutdown υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και στην συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

Η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει χρηματοδότηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και αυξάνει το όριο του χρέους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, κάτι που καθιστά πιθανή μια νέα επανάληψη της κόντρας μεταξύ των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Parker αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει πρόοδο στην μείωση του ελλείμματος, μειώνοντας το στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.

"Αλλά μεσοπρόθεσμα αυξάνεται το κόστος από την γήρανση του πληθυσμού, οπότε πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος και για να μπει ο λόγος του χρέους σε καθοδική τροχιά" πρόσθεσε.

euro2day.gr

1 σχόλιο

  1. Έκαναν 30 χρόνια για να βρουν τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, δεν έχουν εξιχνιάσει τόσες τρομοκρατικές οργανώσεις και δολοφονίες ( Μαρφίν, Γκιόλα ) κλπ, και τώρα έχουν την εν ψυχρώ δολοφονία 2 νέων ( άσχετα αν διαφωνεί κανείς εντελώς με το κόμμα τους ή με την ιδεολογία τους )! Και κανένας δεν θα παραιτηθεί ; Κανείς δεν έχει ευθύνες ; Ποιοι θεωρούσαν όλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χ.Α ως "εγκληματική οργάνωση" και τους στοχοποίησαν στα μάτια των γνωστών-αγνώστων ;

    Σήμερα κιόλας θα πρέπει κυβέρνηση και Υπουργός να παραιτηθούν και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Μέσα σε τέτοιο φορομπηχτικό κλίμα και σε κλίμα έντασης-πίεσης προς την Ελληνική Κοινωνία, ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει τη λύση, οδηγώντας σε μονοψήφια νούμερα την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση