GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε ποιον τιμά σήμερα η Google!

Σήμερα η Google τιμά τον Ελβετό ψυχίατρο Χέρμαν Ρόρσαχ (Hermann Rorschach 1884 - 1922) Το 1884 γεννιέται ο Ελβετός ψυχίατρος Χέρμαν Ρόρσα...

Σήμερα η Google τιμά τον Ελβετό ψυχίατρο Χέρμαν Ρόρσαχ (Hermann Rorschach 1884 - 1922)
Το 1884 γεννιέται ο Ελβετός ψυχίατρος Χέρμαν Ρόρσαχ, που δημιούργησε το τεστ Ρόρσαχ
Tο τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα.
Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους.
Χρησιμοποιήθηκε για διάγνωση νοητικών διαταραχών και για τη διαφοροποίηση του ψυχωτικού και μη ψυχωτικού τρόπου σκέψης σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ασθενής αρνείται να παραδεχθεί ανοικτά ότι η σκέψη του είναι ψυχωτική.
Επινοήθηκε από τον Hermann Rorschach το 1921, και βελτιώθηκε μετά από το θάνατό του από αρκετούς ψυχολόγους.
Κοινότυπη παρερμηνεία του τεστ Rorschach είναι η άποψη ότι η ερμηνεία του βασίζεται πρώτιστα στο περιεχόμενο της απάντησης –δηλαδή στο τι βλέπει ο ασθενής στην κηλίδα μελάνης.
Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο της απάντησης είναι συγκριτικά μόνο ένα μικρό μέρος ενός ευρύτερου συνόλου μεταβλητών που χρησιμοποιούνται για την ερμηνεία των δεδομένων του τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση