GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα Honda που εκπέμπει μόνο νερό!

Πριν από δύο εβδομάδες σας είχαμε δείξει ένα πρώτο σκίτσο του τέκνου της ιαπωνικής μάρκας με το οποίο μπαίνει στα μάχη των οχημάτων με κυ...

Πριν από δύο εβδομάδες σας είχαμε δείξει ένα πρώτο σκίτσο του τέκνου της ιαπωνικής μάρκας με το οποίο μπαίνει στα μάχη των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου που εκπέμπουν στο περιβάλλον μόνο νερό. Ήρθε η ώρα να δούμε και την επίσημη πρόταση της Honda, σε πρωτότυπη φυσικά μορφή.

Χαρακτηρίζεται από το αεροδυναμικό του αμάξωμα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα. Εκφράζει μία ενδεχόμενη σχεδιαστική κατεύθυνση για την επόμενη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμου της Honda που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ιαπωνία το 2015, με την Ευρώπη να ακολουθεί.

Θα χρησιμοποιεί την πρώτη έκδοση ενός νέου συστήματος κίνησης κυψελών καυσίμου που φιλοξενείται εξ ολοκλήρου κάτω από το καπό, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση της καμπίνας και την ευελιξία για πιθανή χρήση της τεχνολογίας FC σε πολλούς τύπους οχημάτων στο μέλλον.

Σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στην κυψέλη καυσίμου έχουν αποφέρει πάνω από 60% αύξηση στην πυκνότητα ισχύος, μειώνοντας παράλληλα τις διαστάσεις της κυψέλης κατά 33% συγκριτικά με το FCX Clarity. Υπολογίζεται ότι θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 300 μίλια με γρήγορο τρίλεπτο ανεφοδιασμό υπό πίεση 70 MPa.

Γενικά η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ένας στίβος στον οποίο η Ιαπωνική μάρκα αγωνίζεται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, επιδιώκοντας μέσω ερευνών και συνεχών δοκιμών, να την εξελίξει. Όπως υποστηρίζει, έχει σημειώσει σημαντική τεχνολογική πρόοδο στη λειτουργία των κυψελών καυσίμου σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, και πληροί τα αυστηρά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας από τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμου με το FCX το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση