GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Το παράδειγμα της HP

Οι πρώτες μεγάλες αποστολές προϊόντων της HP στον Πειραιά, αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η...

Οι πρώτες μεγάλες αποστολές προϊόντων της HP στον Πειραιά, αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα μας
Αν σκεφτεί κανείς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, δύσκολα μπορεί να φανταστεί ότι μια μεγάλη αμερικανική εταιρία θα έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια για τη χώρα μας.
Μάλλον όμως δεν έχετε γνωρίσει τον Tony Prophet αντιπρόεδρο του τμήματος διαχείρισης Συστημάτων Εκτύπωσης και Προσωπικών Υπολογιστών του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Hewlett-Packard.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AllthingsD, της ιστοσελίδας τεχνολογίας της Wall Street Journal, η πρώτη δοκιμαστική αποστολή εμπορευμάτων με κοντέινερ φορτηγά από την Κίνα στο Λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Μάιο, ενώ οι πρώτες μεγάλης κλίμακας αποστολές υπολογιστών και εκτυπωτές από την Κίνα, για λογαριασμό της H.P, αναμένονται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερα του Νοεμβρίου.

"Εχθρός μας σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς στην Ευρώπη, είναι το κόστος και η περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν οι αερομεταφορές. Μέσω της θαλάσσιας οδού, μειώσαμε 57 φορές την περιβαλλοντική επιβάρυνση σε διοξείδιο του άνθρακα. Και φυσικά το κόστος, αφού όταν τα PC κόστιζαν 1.000 δολάρια είχε νόημα να μεταφερθούν γρήγορα στις αγορές με αυξημένη ζήτηση. Κάτι που τώρα, με το ποσοστό κέρδους, να βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά, δεν έχει πια νόημα", δήλωσε ο Tony Prophet.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Arik Hesseldahl, η H.P επωφελείται από την επένδυση της Κινεζικής COSCO η οποία κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του Λιμανιού του Πειραιά για τα επόμενα 35 χρόνια και η οποία χρησιμοποιεί το λιμάνι ως πύλη των εμπορευμάτων κινεζικής προέλευσης, προς την Ανατολική Ευρώπη.
Με την ίδια λογική λειτουργεί και η H.P η οποία είδε στον Πειραιά ένα συμφέροντα τρόπο μεταφοράς των προϊόντων της προς την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Λίβανο, Ιορδανία) και του Μαγκρέμπ (Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία).
Οι πωλήσεις της H.P το τελευταίο τρίμηνο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι κάτι λιγότερο από δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η H.P θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Γερμανία και την Ολλανδία ως πύλες της προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, αλλά σκοπεύει να διακινεί πάνω από 10.000 κοντέινερ το χρόνο, μόνο μέσω του Λιμένος Πειραιά, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: allthingsd.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση