GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η HUFFINGTON POST ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Οι 15 τομείς στους οποίους η ΗΠΑ είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας μια υδρόγειος σφαίρα. Στριφογυρνώντας τη γρήγορα και τοποθετώντας απότομα το δάχτυλο μας τυχαία σ...


Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας μια υδρόγειος σφαίρα. Στριφογυρνώντας τη γρήγορα και τοποθετώντας απότομα το δάχτυλο μας τυχαία σε ένα σημείο της για να τη σταματήσουμε, όπως κάναμε μικροί, το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε στον ωκεανό.

Το δεύτερο πιο πιθανό σενάριο όμως είναι να «πέσουμε» πάνω σε μια χώρα με τεράστια βιοτικά προβλήματα. Από τα βάθη της Αφρικής με τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, τις φαβέλες της Βραζιλίας, την εξαθλίωση αλλά και τη διαφθορά της Λατινικής Αμερικής, μέχρι τα οικονομικά προβλήματα της νότιας Ευρώπης.

Μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, οι ανεπτυγμένες Η.Π.Α φαντάζουν ένας επίγειος παράδεισος όπου όλα κυλούν ομαλά, δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες. Ωστόσο, περνώντας στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για κάποια από τις πενήντα πολιτείες, συναντάς τεράστια προβλήματα, αρκετές φορές χειρότερα από τα αντίστοιχα που αντιμετωπίζουν οι θεωρητικά λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Η αμερικανική HuffingtonPost παρουσιάζει δεκαπέντε τομείς που οι Η.Π.Α είναι η χειρότερη χώρα σε ολόκληρο το κόσμο.

1. Οι Η.Π.Α μαζί με τη Νέα Γουινέα, το Λεσόθο και τη Σουαζιλάνδη είναι οι μοναδικές χώρες στο κόσμο όπου δεν είναι υποχρεωτική η άδεια επί πληρωμή για της μητέρες νεογέννητων μωρών.

2. Οι Η.Π.Α είναι η μοναδική «ανεπτυγμένη» χώρα που δεν υποχρεώνει τις εταιρίες να δίνουν στους εργαζόμενους άδειες επί πληρωμή.

3. Οι νομοθεσία στις Η.Π.Α δεν προβλέπει αναρρωτικές άδειες.

4. Οι στρατιωτικές δαπάνες των Η.Π.Α ξεπερνούν κάθε άλλη χώρα του πλανήτη

5. Οι δαπάνες για την εκπαίδευση ανά μαθητή είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χώρα, όμως τα αποτελέσματα είναι δυσανάλογα των εξόδων.

6. Οι Η.Π.Α εξάγει τα περισσότερα όπλα στον κόσμο

7. Ο έγκλειστος πληθυσμός των Η.Π.Α είναι ο μεγαλύτερος αναλογικά στον πλανήτη

8. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχουν τόσα ιδιωτικά όπλα

9. Ο μέσος όρος κατανάλωσης θερμίδων των Αμερικανών είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως

10. Οι Αμερικάνοι είναι πρώτοι στη λίστα των χωρών που καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες σε γλυκαντικά.

11. Οι Η.Π.Α ξοδεύει τα περισσότερα για υγειονομική περίθαλψη από κάθε άλλη βιομηχανική χώρα

12. Το κόστος των φαρμάκων είναι το υψηλότερο από τις δυτικές χώρες

13. Στις Η.Π.Α πεθαίνουν τα περισσότερα μωρά, στη πρώτη μέρα της ζωής τους, από κάθε άλλη βιομηχανική χώρα

14. Οι Αμερικάνοι δημιουργούν τους περισσότερους εκατομμυριούχους σε βάρος των υπολοίπων πολιτών

15. Η ανισότητα στις Η.Π.Α είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη βιομηχανική χώρα


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση