GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα σε βάρος του ιδιοκτήτη της Luis Vuitton για τη μεταφορά 2,9 δισ. ευρώ στο Βέλγιο

Έρευνα σε βάρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH, του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Μπερνάρ Αρνό, διενεργούν...


Έρευνα σε βάρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH, του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Μπερνάρ Αρνό, διενεργούν...


Βέλγοι εισαγγελείς.

Η έρευνα αφορά σε αύξηση κεφαλαίου €2,9 δισ. στη βελγική εταιρεία Pilinvest, που ανήκει στον ίδιο, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Tijd. Οι αρχές ερευνούν για ποιο λόγο μεταφέρθηκαν τα χρήματα στο Βέλγιο.

Εκπρόσωπος της LVMH επιβεβαίωσε την έρευνα, λέγοντας ότι ήταν η φυσική συνέπεια μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

Κατά το δημοσίευμα, η Pilinvest κατέχει μετοχές μιας οικογενειακής επιχείρησης, η οποία με τη σειρά της κατέχει έμμεσα μετοχές στην LVMH.

Η Pilinvest δημιουργήθηκε στο Βέλγιο πριν από 14 χρόνια και είχε λειτουργεί ως εταιρεία συμμετοχών από τότε. Η LVMH δήλωσε ότι η Pilinvest "σεβάστηκε πάντα την ισχύουσα νομοθεσία και έχει μια φορολογική συμφωνία με βελγικές αρχές".

Ο Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, τον περασμένο χρόνο προκάλεσε αντιδράσεις, ζητώντας τη βελγική ιθαγένεια, καθώς η Γαλλία ήταν έτοιμη να εισαγάγει φορολόγηση των πλουσίων κατά 75%.

Απέσυρε αργότερα το αίτημα και είπε ότι οι προσπάθειές του να αποκτήσει τη βελγική ιθαγένεια δεν υποκινούνται από τη φορολογία, αλλά από την επιθυμία του να επιλύσει νομικά ζητήματα ιδιοκτησίας, έτσι ώστε τα παιδιά του να μην ανταγωνίζονται για τα πλούτη που μια ημέρα θα τους αφήνει.

Η LVMH δημιουργήθηκε το 1987 από τη συγχώνευση του οίκου μόδας Louis Vuitton με την Moët Hennessy, μια εταιρεία που προέκυψε από τη συνένωση της παραγωγού σαμπάνιας Moët & Chandon και της Hennessy, κατασκευάστριας του γνωστού κονιάκ, το 1971.

Ελέγχει περίπου 60 θυγατρικές εταιρείες κάθε μία διαχειρίζεται έναν μικρό αριθμό από μάρκες πολυτελείας.

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας Christian Dior, είναι η κύρια μέτοχος της LVMH, κατέχοντας το 40,9% των μετοχών και το 59,01% των δικαιωμάτων ψήφου. Ο Μπερνάρ Αρνό, πλειοψηφικός μέτοχος της Dior, είναι πρόεδρος και των δύο εταιρειών και Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH.

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση