GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nissan Bladeglider: Ηλεκτρικό αμάξι «για υπερήρωες»

Οπτικά θυμίζει κάτι ανάμεσα σε όχημα αγώνων dragster, στο «Batmobile» και σε μαχητικό των ταινιών Star Wars, αλλά το Bladeglider της Niss...

Οπτικά θυμίζει κάτι ανάμεσα σε όχημα αγώνων dragster, στο «Batmobile» και σε μαχητικό των ταινιών Star Wars, αλλά το Bladeglider της Nissan είναι πέρα για πέρα αληθινό και η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το θέσει σε μαζική παραγωγή.

Το Bladeglider συγκεντρώνει την εμπειρία που έχει αποσπάσει η εταιρεία από προηγούμενα σχέδια, όπως το DeltaWing και το ZEOD RC. To χαρακτηριστικό τριγωνικό, αεροδυναμικό του σχήμα παραπέμπει σε οχήματα υπερηρώων των κόμικ, ενώ, χάρη στη χρήση ινών άνθρακα, είναι εξαιρετικά ελαφρύ.

Το εμπρόσθιο τμήμα του έχει πλάτος περίπου ένα μέτρο. Το όχημα είναι τριθέσιο, με τον οδηγό να βρίσκεται στη μέση. Σύμφωνα με την Nissan, οι πίσω τροχοί του οχήματος θα περιέχουν ηλεκτροκινητήρες (ίσως το πλέον καινοτόμο χαρακτηριστικό του) οι οποίοι αντλούν ενέργεια από μπαταρίες lithium-ion στο πίσω μέρος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το τιμόνι του, το οποίο θυμίζει εικόνες χειριστηρίων από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

Ακόμη, η Nissan φαίνεται να έχει δώσει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλότερη από αυτήν του δημοφιλούς μοντέλου της Leaf V.

Αν και εκ πρώτης όψεως θυμίζει αρκετά μάλλον concept όχημα, η εταιρεία ισχυρίζεται πως στην ουσία είναι ένα «διερευνητικό πρωτότυπο» , το οποίο ενδεχομένως να τεθεί σε μαζική παραγωγή.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του BladeGlider αναμένεται να γίνουν στο Tokyo Motor Show κατά τα τέλη του μήνα.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση