GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η NSA υπέκλεψε 33 εκατ. τηλεφωνήματα στη Νορβηγία!

Πάνω από 33 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις στη Νορβηγία παρακολουθούσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) σύμφωνα με την νορβη...

Πάνω από 33 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις στη Νορβηγία παρακολουθούσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) σύμφωνα με την νορβηγική εφημερίδα Dagbladet.
Οι υποκλοπές των τηλεφωνημάτων έγιναν κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο του 2012 και σύμφωνα με την εφημερίδα περιελάμβαναν τα μεταδεδομένα (metadata) δηλαδή το χρόνο ομιλίας, την τοποθεσία από την οποία έγινε η κλήση και τα πρόσωπα που συνομιλούσαν.

«Οι φίλοι δεν θα έπρεπε να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο. Είναι λογικό να γίνεται κάτι τέτοιο αλλά θα έπρεπε να είναι πιο στοχευμένο και να περιορίζεται σε ύποπτα δεδομένα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg.

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές της NSA που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις ΗΠΑ καθώς έχει δυσχεράνει σημαντικά τις σχέσεις τους με τις άλλες χώρες.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση