GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε υψηλή προτεραιότητα η Ελλάδα για την Oracle

Του Δημήτρη Μαλλά  Σημαντική θέση στην οργάνωση της Oracle διατηρεί η ελληνική θυγατρική ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στην παγκό...

Του Δημήτρη Μαλλά

 Σημαντική θέση στην οργάνωση της Oracle διατηρεί η ελληνική θυγατρική ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στην παγκόσμια αγορά πληροφορικής. Αυτό επεσήμανε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ο Αλφόνσο ντι Ιάννι, ανώτερος αντιπρόεδρος της Oracle και επικεφαλή της περιοχής της Ανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις του αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας.
Ο κ. ντι Ιάννι επεσήμανε ότι τα τελευταία 2 χρόνια η Oracle έχει δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα, που στελέχωσαν Έλληνες με αρμοδιότητες για ολόκληρη την περιφέρεια, οι οποίοι κινούνται σε τομείς όπως η διαχείριση έργων και συστημάτων, η ασφάλεια και οι εφαρμογές. “Επιπλέον, η ομάδα που έχουμε στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δυνατή και σκοπεύουμε να την αξιοποιήσουμε περαιτέρω” τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Oracle.

Η περαιτέρω αξιοποίηση έγκειται και στον τομέα της παροχής βοήθειας προς νέες επιχειρήσεις που κινούνται στο χώρο της πληροφορικής, τις οποίες η Oracle, στο πλαίσιο των προγραμμάτων συνεργάτων που διαθέτει, θα βοηθήσει σε τομείς όπως είναι η καλύτερη εκμετάλλευση των ιδεών τους αλλά και σε εκείνους των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Ερωτώμενος αν η Oracle θα δημιουργούσε ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα, ο κ. ντι Ιάννι απάντησε πως η χώρα μας είναι από τις υποψήφιες, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει κάτι άμεσα. “Είναι μία διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο” επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Oracle.

Επενδύσεις

Η σημασία που δίνει η Oracle στην Ελλάδα έγκειται και στο ότι ο κ. ντι Ιάννι έχει ζητήσει από τον Αντώνη Μονοκρούσσο, γενικό διευθυντή της εγχώριας θυγατρικής, να παρουσιάσει άμεσα ένα επενδυτικό πλάνο προκειμένου η αμερικανική εταιρεία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην τοπική αγορά. Σύμφωνα με τον κ. ντι Ιάννι, οι τομείς που δείχνουν ενδιαφέρον είναι αυτοί του Software as a Service (SaaS) και του business intelligence.

Επίσης, ο κ. ντι Ιάννι έκανε σημαντική αναφορά στα προγράμματα εκπαίδευσης που έχει η Oracle, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Είναι, μάλιστα, αξιοσημείωτο ότι οι φοιτητές του Oracle Academy φθάνουν τους 10.000 ετησίως, ενώ το προηγούμενο οικονομικό έτος η αξία των υπηρεσιών και του λογισμικού που παρείχε ο αμερικανικός κολοσσός για εκπαιδευτικούς λόγους έφθασε στα 13 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση