GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο εξαρτημένος είσαι από τα social media;

Πόσο σημαντικό είναι για σένα ένα status update; Ή, μάλλον, πόσο πιο σημαντικό από καθετί άλλο είναι για σένα; Μήπως έχεις φτάσει σε σημε...

Πόσο σημαντικό είναι για σένα ένα status update; Ή, μάλλον, πόσο πιο σημαντικό από καθετί άλλο είναι για σένα; Μήπως έχεις φτάσει σε σημείο να ζεις μέσα από τα social media; Βάζεις status όταν ζεις κάτι ή ζεις κάτι μόνο και μόνο για να το βάλεις status; Η διαφορά είναι χαοτική.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε απλοί παρατηρητές της καθημερινότητάς μας και με το που ζούμε κάτι να σκεφτόμαστε ταυτόχρονα έναν «έξυπνο» τρόπο να ειπωθεί στο προφίλ μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας σε μορφή εικόνας με λεζάντα και hashtags. Όταν έχουμε ανάγκη για ανανέωση, δεν βγαίνουμε έξω, δεν ανανεώνουμε τα ρούχα μας ή το κούρεμά μας. Ανανεώνουμε μόνο τη φωτογραφία του προφίλ μας. Γιατί; Πιθανόν να είναι ένας τρόπος να ικανοποιήσουμε τη μεγαλύτερή μας ανάγκη. Την ανάγκη αυτή που έχουμε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας ή προσωπικής κατάστασης.

Την ανάγκη που έχουμε από παιδιά: Να μας αγαπήσουν, να μας αποδεχθούν. Όταν γράφω κάτι και μου κάνουν like, νιώθω πως με αποδέχονται, νιώθω πως με αγαπάνε. Όταν δεν δίνει κανείς σημασία σε αυτά που γράφω, νιώθω αυτόματα αόρατη. Και μόνη. Και πως δε με αγαπάει κανείς. Είναι γεγονός. Είμαστε η γενιά των social media.

Το κόμικ με τίτλο «Marc Maron: The social media generation» από το blog Zen Pencils έγινε animation από την Jess The Dragoon.

Ο Marc, ο πρωταγωνιστής, λέει χαρακτηριστικά: «Το twitter και το facebook είναι οι τεχνητοί γονείς που ταΐζουν το παιδί που κρύβω μέσα μου. Αλλά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να το κακοποιούν».
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

ΛΟΥΚΙΑ ΜΗΤΣΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση