GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tρομοκράτες της Αλ Κάιντα στο Κεντάκι

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου «ABC News», που επικαλείται πράκτορες του FBI, δείχνει τρομοκράτες της Αλ Κά...

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου «ABC News», που επικαλείται πράκτορες του FBI, δείχνει τρομοκράτες της Αλ Κάιντα να δρουν ανενόχλητοι σε αμερικανικό έδαφος και μάλιστα υπό το φως της ημέρας να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό.
Ενα 24ωρο νωρίτερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι το 2009 δύο μέλη της Αλ Κάιντα έφτασαν στο Κεντάκι παριστάνοντας τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεκάδες τρομοκράτες της τρομοκρατικής οργάνωσης πέρασαν τα αμερικανικά σύνορα ως πρόσφυγες.
Στο βίντεο που χρονολογείται το 2010, το ABC News υποστηρίζει ότι αυτοί είναι οι δύο τρομοκράτες που οργάνωναν τις επιχειρήσεις τους στο Κεντάκι. Ενας εκ των δύο μπήκε στο αμερικανικό έδαφος ως πρόσφυγας απο τον πόλεμο στο Ιράκ.
Πρόκειται για τα τον Γουαάντ Ραμαντάν ο οποίος εθεάθη να μεταφέρει ένα ρωσικό πολυβόλο «PKM». Σε άλλο στγμιότυπο, ο Γουάαντ απεικονίζεται με τον Μοχανάντ Σαρίφ Χαμαντί, ο οποίος μεταφέρει ένα φορητό όπλο αεράμυνας Stinger και ένα αντιαρματικό RPG.
Σύμφωνα με πράκτορα του FBI, o Γουαάντ είχε σκοτώσει στο Ιράκ πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες. Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Τιμ Μπιμ, υποστηρίζει ότι ο Γουαάντ και ο συνεργάτης του συντόνιζαν από το Κεντάκι τις επιχειρήσεις με στόχο να στείλουν τα όπλα σε εξτρεμιστές στο Ιράκ.
Το ABC News μετέδωσε ότι το FBI συνέλαβε τον Αλγουάν και τους συνεργάτες του το 2011 και κατά την ανάκρισή τους , παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Οι αμερικανές αρχές, πάντως, θεωρούν ότι οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στα παρακλαδια της Αλ Κάιντα που πολεμούν εναντίον του Άσαντ στην Συρία, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση