GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tους πυροβολούσαν και πεσμένους...

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον «επαγγελματισμό» με τον οποίο οι δράστες της δολοφονικής επ...

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον «επαγγελματισμό» με τον οποίο οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο εκτέλεσαν δύο νέους ανθρώπους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής....

Η εν ψυχρώ δολοφονία, που αναδύει έντονη οσμή τρομοκρατίας και έχει εκ των πραγμάτων στόχο την ομαλότητα, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου 420 με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τύπου Χόντα, φορώντας άσπρο και μαύρο κράνος, προσέγγισαν τα γραφεία και στάθμευσαν έξω από ένα pet shop, πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Κατά μαρτυρίες, ο συνεπιβάτης της μηχανής φέρεται να κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα, άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων ποπυ βρίσκονταιν εκείνη την ώρα στο σημείο.
Στο σημείο της επίθεσης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες διαμέτρου 9 χιλιοστών.
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου απεδείχθη ότι πρόκειται για πιστόλι τύπου Zastava, γεγονός που προσανατολίζει τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε συγκεκριμένους χώρους.
Ο δράστης επέστρεψε στη μηχανή και με τον συνεπιβάτη του εξαφανίστηκαν, αναπτύσσοντας φρενήρη ταχύτητα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της επίθεσης ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται ως ένα σημείο να συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία.
Το γεγονός παραπέμπει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν απολύτως οργανωμένη και από ομάδα «υποστήριξης».

Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επικράτησε πανικός.
Το ένα από τα δύο θύματα, ο 22χρονος Μ. Καπελώνης, βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο δεύτερος, ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το τρίτο θύμα της επίθεσης, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Νοσηλεύτεται διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα θεραπείας.
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προσερχόμενος στο σημείο, δήλωσε: «Πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση. Τους πυροβολούσαν ακόμη και όταν ήταν στο έδαφος, μέχρι να αδειάσουν τα όπλα τους».´
Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο, τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης, περιέγραψε σε δημοσιογράφους ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν με επαγγελματική ψυχραιμία δείχνοντας αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τα θύματά τους.

Όπως ανέφερε ο εν λόγω μάρτυρας, όταν πλησίασε η μοτοσυκλέτα των δραστών, οι άτυχοι νέοι είχαν γυρισμένη την πλάτη τους στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ξαφνικά, η μοτοσυκλέτα σταμάτησε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και οι δύο κρανοφόροι έβγαλαν περίστροφα και άρχισαν να πυροβολούν.
Προς στιγμήν, οι δύο νεαροί που συζητούσαν, νόμισαν ότι κάποιοι προσπαθούν να τους τρομάξουν με άσφαιρα πυρά. Ενας τρίτος που μιλούσε μαζί τους στην παρέα, τρόμαξε και ξαναμπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες και έπεσαν στο έδαφος. Τότε οι δύο δράστες κατέβηκαν από τη μοτοσυκλέτα και κινήθηκαν προς το σημείο που κείτονταν τα θύματά τους. Πυροβόλησαν ξανά, από απόσταση σχεδόν ενός μέτρου, προφανώς για να βεβαιωθούν ότι τους άφησαν εκεί νεκρούς.

Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της και η Χρυσή Αυγή:
«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».
Στο προφίλ που διατηρεί ο Φουντούλης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι φίλοι του, συγκλονισμένοι, δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό τέλος του. «Είναι κρίμα, τόσο νέο παιδί». «Καλό ταξίδι Γιωργάκη, φίλε μου». «Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας», είναι μερικά από τα σχόλια που έχουν αναρτήσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.
Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.
Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.
Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

ΠΗΓΗ:Εθνος

1 σχόλιο

  1. Τι κάνουν σήμερα τα Υπουργεία και η κυβέρνηση ; Μήπως ψάχνουν ακόμα τον "βαρύ οπλισμό της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ" ( που αποδείχθηκαν άοπλοι μπροστά στους καλά οπλισμένους τρομοκράτες ) ; Ή ψάχνουν ακόμα τους δολοφόνους των 2 παιδιών στο Ν. Ηράκλειο ; Μήπως ψάχνουν να βρουν κάνα σουγιά ή κάνα κράνος στα γραφεία της Χ.Α ανά την Ελλάδα για να πουν ότι είναι "εγκληματίες" ( τη στιγμή που όλες οι νεολαίες των κομμάτων έχουν και λοστούς και κράνη για αυτοάμυνα, ας ρωτήσουν τι γίνεται στα Πανεπιστήμια εδώ και δεκαετίες και όλοι οι σύνδεσμοι όλων των ομάδων ) ;

    Βάλτε πλάι τα πρωτοσέλιδα των διαπλεκομένων σήμερα, με αυτά την επόμενη ( και τις επόμενες μέρες ) της ( επισης ) άνανδρης δολοφονίας του Φύσσα και συγκρίνετέ τα.

    Όλη η Ελλάδα βλέπει τις ηθικές ευθύνες της στοχοποίησης όλων των μελών της Χ.Α εκ μέρους της κυβέρνησης και των διαπλεκομένων. Τώρα έγινε η στραβή και κυκλοφορεί κείμενο στο διαδίκτυο που η Χ.Α προειδοποιεί ότι θα αποτελέσει στόχο τρομοκρατών από τις 15 Οκτωβρίου, τώρα θα παραιτηθούν ΟΛΟΙ τους, πριν συμβούν ακόμα χειρότερα ; Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει την χώρα και τους πολίτες στο χείλος του οικονομικού και κοινωνικού γκρεμού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση