GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Μνημόνιο με Total για το τερματικό φ. αερίου

Μνημόνιο Συναντίληψης για το έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της Κύπρου υπέγραψε η κυπριακή κυβέρνηση μ...


Μνημόνιο Συναντίληψης για το έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της Κύπρου υπέγραψε η κυπριακή κυβέρνηση με την εταιρεία Total E&P Cyprus B.V.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή του Μνημονίου ακολουθεί την υπογραφή με την Total, τον Φεβρουάριο, Συμβολαίων Αναλογικού Καταμερισμού Έρευνας και Παραγωγής για τα Τεμάχια Αρ. 10 και Αρ. 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το Μνημόνιο Συναντίληψης καταγράφει τη στήριξη της Total για πώληση των ενδεχόμενων αποθεμάτων φυσικού αερίου στα Τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, δίνοντας προτεραιότητα έναντι των διαφόρων επιλογών στην υγροποίηση και εξαγωγή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν ως προς την προοπτική χρήσης του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Βασιλικού, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις απόψεις της Total όσον αφορά στη δομή και στην ανάπτυξη του έργου του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση