GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10. MONO στο PRESS-GR: Ολόκληρη η απολογία-φωτιά του Κάντα. Τι αποκαλύπτει για Μητσοτάκη, Τσοχατζόπουλο, Έβερτ και την προμήθεια των F-16...

Συμπληρωματική απολογία της 23.12.2013‏.  Θέλω να συμπληρώσω για τον Μεταξά ότι ήξερε ότι τα χρήματα που κατείχα δεν ήταν νόμιμα. Αυτός ...

Συμπληρωματική απολογία της 23.12.2013‏. 
Θέλω να συμπληρώσω για τον Μεταξά ότι ήξερε ότι τα χρήματα που κατείχα δεν ήταν νόμιμα. Αυτός μου συνέστησε να ανοίγω και να κλείνω off shore εταιρείες τις οποίες ίδρυε ο ίδιος χωρίς να μου δίνει έγγραφα. Τελευταία off shore εταιρεία ήταν η GULDENBERG η οποία αποτελεί και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος GREEN 4 CAST. Εν συνεχεία μου συνέστησε για πλήρη απόκρυψη του ονόματός μου να συστήσω ένα trust περί τα τέλη του 2011 έτσι ώστε να μην με ανακαλύψουν οι επίσημες αρχές γιατί ο Μεταξάς γνώριζε ότι ήμουν κατηγορούμενος. Μου παρουσίασε ένα ολόκληρο σχεδιάγραμμα στο γραφείο του στο οποίο μου έδειξε πως λειτουργεί το trust και το πως καλύπτονταν το όνομά μου στις τράπεζες. Αντίγραφα αυτών που υπέγραψα για την εντολή σύστασης του trust δεν μου έδωσε και ακόμη μέχρι σήμερα αρνείται να μου δώσει, όπως δεν μου δίνει και τα χρήματα σύμφωνα με τις συνεχείς γραπτές εντολές μου, που είναι ήδη γνωστές στις ελληνικές δικαστικές και εισαγγελικές αρχές. Από τα προεκτεθέντα προκύπτει ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει την επιστροφή των χρημάτων στην Ελλάδα και να αποσείσει τις ευθύνες του σεσχέση με τη γνώση του περί της παράνομης προέλευσης των χρημάτων μου, που διαχειριζόταν. Γι΄αυτό το λόγο ούτε μου έδωσε από την αρχή, ούτε μου δίνει και τώρα αντίγραφα των εγγράφων, off shore και trust και έτσι με παγίδευσε και με κρατά όμηρο. Για το λόγο αυτό ζητώ την ποινική του δίωξη. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι είμαι και θύμα εξαπάτησης από τον κ.Μεταξά διότι ενώ μου είχε πει ότι με οποιαδήποτε εντολή δική μου γραπτή προς αυτόν θα μπορούσα να διαθέτω όπως θέλω τα χρήματα που ήταν υπό την διαχείριση του trust που μου ίδρυσε, με την από 13.12.2013 επιστολή του δικηγόρου του Benjamin Borsodi, μου γνωστοποίησε ότι δεν έχω δικαίωμα να δίνω εντολή για τη διάθεση αυτών των χρημάτων ,ούτε καν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης θέλω να προσθέσω ότι ο κ. Λυγινός ή ο κ. Ευσταθίου ,δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο ,μου είχε πει πριν από αρκετά χρόνια ότι κάποιος ονόματι Κυριτσάκας που έφτιαχνε off shore εταιρείες είχε κεντρικό ρόλο στις χρήσιμες πληρωμές του Ευσταθίου. Τον κ. Κυριτσάκα δεν ήξερα, δεν τον ξέρω και δεν τον συνάντησα ποτέ. Γνώριζα όμως ότι είχε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και ήταν στενός συνεργάτης του Λυγινού και του Oswald. Θυμήθηκα όμως το όνομά του από τα ΜΜΕ που αναφέρονταν στο σκάνδαλο της SIEMENS.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποιό τρόπο ο Κυριτσάκας είχε αναμειχθεί στις πληρωμές του Ευσταθίου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διαχειριζόταν off shore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς κατ΄εντολή και λογαριασμό του Ευσταθίου, όπως πληροφορήθηκα από το Λυγινό ή τον Ευσταθίου. Περισσότερα δεν μπορώ να γνωρίζω.
Θέλω επίσης να προσθέσω ότι με τον κ. Μπαρτζώκα, περί το 1998, είχα συναντηθεί μαζί του στο καφέ του πρώην μαιευτηρίου ΗΡΑ,όπου μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA που αυτός μεσολαβούσε,η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κ. Σμπώκο πολλά λεφτά γιατί ήταν πολύ απαιτητικός μέχρι που τους είχε εκνευρίσει.
Θέλω να αναφέρω ότι στην πρώτη μας συνάντηση με τον κ. Λιακουνάκο , το Δεκέμβριο του 2011, όταν μου είπε να μη φέρω αντιρρήσεις στο πρόγραμμα του LEOPARD 2, μου είχε προτείνει να συνεργαστούμε όπως και παλαιότερα με καταθέσεις στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Εγώ του είπα ότι δεν θέλω γιατί είχε δημιουργηθεί κάποιος θόρυβος δημοσιογραφικός για το όνομά του σε κάποια εξοπλιστικά προγράμματα. Μου είπε να μη φοβάμαι γιατί όλα γίνονται μέσω off shore εταιρειών που έχει ιδρύσει ένα δικηγορικό γραφείο στο Μονακό και υπάρχει μυστικότητα και διασφάλιση. Παρόλα αυτά εγώ αρνήθηκα και έτσι μου έφερε τα χρήματα στην τσάντα που έχω προαναφέρει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν ο Ευσταθίου για λογαριασμό της STN ATLAS έδωσε τόσα χρήματα, ο Ματαντός και οι υπάλληλοί του δεν θεωρείτε ότι πρέπει να έχουν δώσει πολύ περισσότερα τόσο στις επιτροπές όσο και στην ιεραρχία συμπεριλαμβανομένου εσάς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τον Ματαντό δεν τον γνώρισα, δεν τον συνάντησα ποτέ ούτε τον ίδιο, ούτε κάποιον εκπρόσωπό του. Άλλωστε δεν πληρώνουν όλοι όλους ανεξαιρέτως αλλά πληρώνουν όσους γνωρίζουν ή μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν μπορώ να αποκλείσω αν ο Ευσταθίου έκανε διανομή μίζας σε συννενόηση με τον Ματαντό και μετά από κατανομή ρόλων. Εύλογο όμως είναι ο Ματαντός που είχε το σύνολο του προγράμματος να μοίρασε πολύ περισσότερα λεφτά από τον Ευσταθίου που είχε ένα μέρος του προγράμματος. Ο Ματαντός εκπροσωπούσε εταιρείες που για πάρα πολλά χρόνια προμήθευαν το ναυτικό και υποθέτω ότι θα είχε πρόσβαση στις επιτροπές του ναυτικού.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Βλέποντας όλες τις επιτροπές αξιολόγησης, διαπραγμάτευσης,κατάρτισης σχεδίων συμβάσεων, παρατηρούμε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές είναι ως επί το πλείστον τα ίδια πρόσωπα. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγαλύτερη επιτροπή,την οποία είχε συστήσει ο κ. Σμπώκος και ήταν αυτός που είχε διορίσει τα μέλη της. Η μείζων αυτή επιτροπή αποτελείται από επιμέρους υποεπιτροπές στις οποίες συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα με τη λογική ότι εφόσον αυτά έχουν γνώση όλων των οικονομικών και άλλων δεδομένων και στοιχείων του προγράμματος,θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κατάρτιση του σχεδίου σύμβασης έχοντας υπόψη τους όλα τα δεδομένα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μας πείτε τη γνώση σας για τον τρόπο με τον οποίο τα αντισταθμιστικά ωφελήματα χρησιμοποιούνταν ως μέσο για την διακινηση παράνομης περιουσίας; Ξέρετε να μας αναφέρετε κάτι για τις ελληνικές επιχειρήσεις που ανέλαβαν ΑΩ στην περίπτωση των υποβρυχίων,όπως τα ίδια τα ΕΝΑΕ,ο Γερμανός, η ΕΜΕΚ ΑΤΕ, η ΠΥΡΚΑΛ,η ΜΕΤΚΑ, η MOTOMARINE S.A, η ELFON ΕΠΕ, η SIEMENS ΕΛΛΑΣ, η NAVIKON ELECRONIKS,η SONAK κλπ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν γνωρίζω καμιά διαδικασία σχετικά με το πως τα προγράμματα ΑΩ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις παράνομες πληρωμές. Υποθέτω ότι ένας τέτοιος τρόπος θα μπορούσε να είναι η συμφωνία μεταξύ κατασκευαστή και υποκατασκευαστή περί υπερκοστολόγησης κάποιου προγράμματος ΑΩ ώστε να διανεμηθεί το υπερβάλλον. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τον προσδιορισμό της ονομαστικής αξίας και του πιστωτικού συντελεστή που συμφωνείται κατά τη διαπραγμάτευση μεταξύ της αρμόδιας επιτροπής και της υπόχρεης κατασκευάστριας εταιρείας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν θεωρείτε πιθανό, όλοι αυτοί οι μεσάζοντες να προσπαθήσουν να επηρεάσουν μέλη του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου καθώς και το ΣΑΜ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορεί να προσπάθησαν αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν το πέτυχαν ή όχι.
Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής το γεγονός ότι κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16,ενώ ο Έβερτ υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα. Μάλιστα, όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε με μια δόση χιούμορ η φράση ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15,τα οποία εκπροσωπούσε ο κ. Λιακουνάκος.
Αυτό αναφέρεται για να καταδειχθεί το σύνθετο, το πολύπλοκο και το διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων αφού ηγετικά στελέχη του ιδίου κόμματος πρότειναν διαφορετικά προιόντα και αντιδικούσαν μεταξύ τους συμμαχώντας με στελέχη από άλλα κόματα.
Κλείνοντας την απολογία μου θέλω να πω ότι αποδέχομαι την ευθύνη των πράξεών μου και έχω μετανιώσει ειλικρινά. Ακόμα δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω άλλα χρήματα και λογαριασμούς μου στο εξωτερικό πέραν εκείνων που έχω δηλώσει στην απολογία μου. Έχω αναφέρει όλους τους λογαριασμούς μου τόσο σε αυτούς που ήταν γνωστοί στη Δικαιοσύνη όσο και σε αυτούς που ήταν άγνωστοι. Τα χρήματα αυτά επιστρέφω όλα στο Ελληνικό Δημόσιο. Προσπάθησα όσο μπορούσα να βοηθήσω την έρευνά σας και την αποκάλυψη προέλευσης των χρημάτων. Δηλώνω ότι θα σας προσκομίσω όλους τους αριθμούς των λογαριασμών μου πoυ έχω στο εξωτερικό, θα συναινέσω στο άνοιγμά τους, θα υπογράψω οποιοδήποτε έγγραφο απαιτείται και μου ζητήσετε για να διευκολύνω το ταχύτερο άνοιγμα αυτών και ο ίδιος δεσμεύομαι να σας προσκομίσω τα παραστατικά και την κίνηση των λογαριασμών εφόσον μπορέσω να αντιμετωπίσω το κόστος.
 Με τη χορήγηση των πληροφοριών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιφυλάσσομαι να επανέλθω με νέες λεπτομέρειες. Τόσο η επιστροφή των χρημάτων όσο και η συμβολή μου στην αποκάλυψη της αλήθειας αποτέλεσε για μένα μια ψυχική ανακούφιση. Θα είμαι στη διάθεση των δικαστικών αρχών οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε εξοπλιστικό πρόγραμμα μου ζητηθεί η συμβολή μου στην έρευνα. Με πλήρη συνείδηση των συνεπειών των πράξεών μου αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση