GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Από τα 100 μέτρα που χωρίζουν τις δύο πλευρές έχουν καλυφθεί μόνο τα 20»

Διατηρείται το αδιέξοδο για τα κριτήρια σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα καθώς δεν υπήρξε συμφω...


Διατηρείται το αδιέξοδο για τα κριτήρια σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα καθώς δεν υπήρξε συμφωνία και μετά την απογευματινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η απογευματινή συνάντηση των δύο πλευρών, ήταν η δεύτερη μέσα στην ημέρα (είχε προηγηθεί και ολιγόλεπτη νωρίς το πρωί), δεν διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, και όπως προκύπτει, διατηρείται η απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο σημείωσε «από τα 100 μέτρα απόστασης που χωρίζει τις δύο πλευρές έχουν καλυφθεί μόνο τα 20 μέτρα». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Διαφωνούμε στους αριθμούς και στα κριτήρια για τη μεταβατική περίοδο. Υπάρχει αρκετή απόσταση».
Η διάσταση απόψεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς εντοπίζεται κυρίως στο μεταβατικό καθεστώς που θα ισχύσει για το έτος 2014. Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι συμφωνία έχει υπάρξει σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των νόμων Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και στους ενήμερους δανειολήπτες. Επίσης αρχική συμφωνία υπάρχει και για το μόνιμο καθεστώς που θα ισχύσει από το 2015.
Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν σχετικά τους προϊσταμένους τους για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στόχος είναι να επιτευχθεί αύριο Δευτέρα συμφωνία ώστε να υπάρχει χρόνος να νομοθετήσει η κυβέρνηση πριν τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή. Ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί το αυριανό ραντεβού.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Τώρα θα πληρώσει η μεσαία αστική τάξη τη ψήφο της στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες κάνουν μαύρα Χριστούγεννα, η ανίκανη κυβέρνηση αδυνατεί να βρει τη φοροδιαφυγή και ποινικοποιεί την ατομική ιδιοκτησία που απέκτησαν οι Έλληνες με γονικές παροχές, κληρονομιά ή με ληστρικά δάνεια.

    Η ψήφος στον Σύριζα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ( και οι πιο οργισμένοι μπορεί να πάνε στη Χ.Α, χωρίς να συμφωνούν μαζί της ) θα είναι η σκληρή τους τιμωρία, το οριστικό πολιτικό τέλος για ΝΔ και βενιζελοπασοκ. "καταραμένα" θα είναι τα λεφτά που εισπράττετε από το αίμα του ελληνικού λαού, ως φόρους, χαράτσια και τέλη. Παίρνετε μεγάλο κρίμα στο λαιμό σας, όσοι ψηφίσετε τα νέα μέτρα. Θα έχετε κακό πολιτικό τέλος από τη ψήφο των Ελλήνων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση