GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενέδρα του συριακού στρατού – 150 νεκροί

Τουλάχιστον 150 αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού κοντά στη Δαμασκό, όπως μετέδωσε η συριακή δημόσια τηλεόραση. Στη...


Τουλάχιστον 150 αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού κοντά στη Δαμασκό, όπως μετέδωσε η συριακή δημόσια τηλεόραση. Στην επίθεση αυτή, κοντά στο Καλαμούν στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σκοτώθηκαν δεκάδες «τρομοκράτες», όπως αποκαλούν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τους αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο στρατιωτικό, μετέδωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και πολλοί τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Άσαντ έχουν σημειώσει πολλές νίκες στην περιοχή του Καλαμούν, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Το Καλαμούν θεωρείται ως βασικός κόμβος για τον ανεφοδιασμό των ανταρτών που δρουν στη Συρία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε λόγο για «τουλάχιστον 60 νεκρούς», η επίθεση αυτή σημειώθηκε ανάμεσα στη χριστιανική κοινότητα Μααλούλα και την πόλη Γιάμπρουντ.
Η δημόσια τηλεόραση πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται δεκάδες πτώματα, δίπλα σε βαριά αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών, σε μια ορεινή περιοχή. «Ήμασταν περίπου 400, μεταξύ των οποίων Σαουδάραβες, Τσετσένοι και άλλοι», φέρεται να δήλωσε ένας τραυματισμένος αντάρτης σε έναν δημοσιογράφο της τηλεόρασης που τον ρώτησε για τον αριθμό των ανταρτών και τις εθνικότητές τους.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος είπε ότι είναι μέλος της Λίουα αλ Ισλάμ, μιας σαλαφιστικής οργάνωσης που είναι από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες αντάρτικες ομάδες που μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.
Ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης ανέφερε ότι ο στρατός εντόπισε τους αντάρτες κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους έστησε ενέδρα ενώ κατευθύνονταν στην πόλη Τζαϊρούντ, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιάμπρουντ.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση