GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σωματείο ΑμεΑ Ν. Λακωνίας

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας, τηρώντας τη διαδικασία και τις προθεσμίες τις οποίες το... καταστατι...


Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας, τηρώντας τη διαδικασία και τις προθεσμίες τις οποίες το... καταστατικό προβλέπει και επιβάλλει, συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μελών του Σωματείου το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 στις 10:30 π.μ. στο γραφείο του Σωματείου.

Κατά την έναρξη των εργασιών της έκτακτης Γ.Σ., ο πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Γεωργακαράκος Δ. διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας (104 μέλη). Ακολούθως, ο πρόεδρος της Γ.Σ. εισηγήθηκε τα θέματα:

1. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων του Σωματείου στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου.

2. Τροποποίηση των άρθρων 1, 5, 15, 21, 23, 28 του ισχύοντος καταστατικού.

Παρουσία του διορισμένου από το Πρωτοδικείο Σπάρτης δικαστικού αντιπροσώπου, κ. Μακρή Δ. ο οποίος είναι πρόεδρος Πρωτοδικών, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων του Σωματείου στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου. Μετά την καταμέτρηση ανακηρύχτηκαν οι 5 πρώτοι σε ψήφους ως τακτικοί εκπρόσωποι, ενώ οι υπόλοιποι ως αναπληρωματικοί τους.

Έπειτα αναγνώστηκαν τα άρθρα 1, 5, 15, 21, 23, 28 του ισχύοντος καταστατικού των οποίων προτάθηκε η τροποποίηση τους, και αναγνώστηκε και η νέα τους μορφή την οποία θα λάβουν μετά την τροποποίηση. Μετά την ανάγνωση, ζητήθηκε από την ολομέλεια η υπερψήφιση της τροποποίησης των άρθρων 1, 5, 15, 21, 23, 28, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από την ολομέλεια και στο σύνολο και κατά άρθρο.

Εκ των συγκεκριμένων άρθρων, η πλέον σημαντική τροποποίηση ήταν εκείνη του άρθρου 1 που αφορούσε την αλλαγή της έδρας του Σωματείου. Συγκεκριμένα το άρθρο 1, μετά την εγκριθείσα τροποποίηση έχει ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 1° Επωνυμία

Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ατόμων με ειδικές ανάγκες Νομού Λακωνίας».

Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο οικισμός Βαμβακού, της δημοτικής κοινότητας Βαμβακούς, της δημοτικής ενότητας Οινούντος του Δήμου Σπάρτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το Ιδρυόμενο Σωματείο καλύπτει ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Το Σωματείο δύναται να συνεδριάζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειάς του, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, η οποία απαραιτήτως πρέπει να λαμβάνεται κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αυτού.

Ο λόγος για τον οποίο το Δ.Σ. πρότεινε την αλλαγή της έδρας του Σωματείου και τη μεταφορά της στον οικισμό Βαμβακού, είναι η έκφραση τιμής προς την οικογένεια Σταύρου Νιάρχου, η οποία επιδεικνύει διαχρονικά και ανιδιοτελώς εξέχουσα προσφορά στον τόπο μας και στη χώρα μας, και της οποίας τόπος καταγωγής είναι ο οικισμός Βαμβακού.

Το Δ.Σ. αμέσως μετά την περάτωση της έκτακτης Γ.Σ. προχώρησε στην κατάθεση των απαραίτητων για την τροποποίηση εγγράφων στο Πρωτοδικείο Σπάρτης, ώστε με την κύρωσή του να διέπει εφεξής κάθε δράση και ενέργεια του Σωματείου.

Τέλος, το Δ.Σ., εντός των προθεσμιών τις οποίες έχει θέσει η απόφαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, οφείλει να ενημερώσει την Ομοσπονδία για τους εκπροσώπους του Σωματείου στη γενική της συνέλευση, τους οποίους ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες.

Επισημαίνεται ότι για την εξυπηρέτηση των μελών μας το γραφείο του Σωματείου στην οδό Κλεομβρότου 50 θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
takisalexandrakis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση