GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρ. Κύπρου: Δάνεια €16 εκατ.σε μικρομεσαίες μέσω JEREMIE

Δάνεια JEREMIE με ευνοϊκούς όρους αναμένεται να εξασφαλίσουν μικρές επιχειρήσεις, αναφέρει με ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου. Βάσει του σ...

Δάνεια JEREMIE με ευνοϊκούς όρους αναμένεται να εξασφαλίσουν μικρές επιχειρήσεις, αναφέρει με ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου. Βάσει του συμβολαίου που υπογράφτηκε στις 4/12/2013 μεταξύ της τράπεζας και του Ευρωπαϊκού...
Ταμείου Επενδύσεων (μέλος του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων), στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας JEREMIE, η Τράπεζα Κύπρου θα διαθέσει δάνεια συνολικού ύψους 16 εκατομμυρίων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το κοινό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, θα χορηγούνται δάνεια μέχρι €100 χιλ. με στόχο τη στήριξη, ενδυνάμωση και επέκταση υφιστάμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως προστίθεται, τα καινούργια αυτά δάνεια αναμένεται να δοθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους όσον αφορά τη διάρκεια αποπληρωμής, την περίοδο χάριτος, τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, καθώς επίσης και την πολιτική τιμολόγησης.

Mεταξύ άλλων, προτεραιότητα θα δίδεται σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών, την έρευνα και ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις πολιτιστικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Στη χρηματοδότηση του νέου δανειακού προγράμματος μετέχουν το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα», το οποίο υλοποιείται σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για τις Πολύ Μικρές έως Μεσαίες Επιχειρήσεις (JEREMIE)».

Ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Κύπρου, Χάρης Πουαγκαρέ, δήλωσε για το νέο χρηματοδοτικό σχέδιο: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον κορμό της κυπριακής οικονομίας. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα, η Τράπεζα Κύπρου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, έρχεται αρωγός για να στηρίξει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους, προσθέτοντας στη γενικότερη προσπάθεια ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας».

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση