GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Στο 19% το ΦΠΑ από 13 Ιανουαρίου 2014

Στο 19% από 18% αυξάνεται το ΦΠΑ στην Κύπρο από τις 13 Ιανουαρίου 2014, ενώ ο μειωμένος ΦΠΑ αυξάνεται επίσης στο 9% από 8%. Αυτό αναφέρ...

Στο 19% από 18% αυξάνεται το ΦΠΑ στην Κύπρο από τις 13 Ιανουαρίου 2014, ενώ ο μειωμένος ΦΠΑ αυξάνεται επίσης στο 9% από 8%.

Αυτό αναφέρει η Υπηρεσία ΦΠΑ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η αύξηση δεν επηρεάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται με βάση την περί ΦΠΑ νομοθεσία στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ πέντε (5%) ή στο μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ».

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς τα «υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα τα οποία επηρεάζονται από την αλλαγή του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ οφείλουν, μετά το πέρας των εργασιών της επιχείρησης της, την ημέρα που προηγείται της ημέρας κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, να προβούν σε απογραφή των αποθεμάτων της επιχείρησης της, η οποία περιλαμβάνει ποσοτική καταμέτρηση και αποτίμηση».

Οφείλουν επίσης «να καταχωρήσουν την απογραφή σε αρχείο απογραφής των αποθεμάτων της επιχείρησης και να το τηρούν για περίοδο έξι ετών».
ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση