GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστούγεννα 2013: Ξενοδοχεία στο Μπάνσκο από 20 ευρώ

Ξενοδοχεία στο Μπάνσκο από 20 ευρώ: Φθηνές χειμερινές διακοπές. Συγκρίνετε τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες για κρατήσεις ξενοδοχείων και βρεί...

Ξενοδοχεία στο Μπάνσκο από 20 ευρώ: Φθηνές χειμερινές διακοπές.
Συγκρίνετε τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες για κρατήσεις ξενοδοχείων και βρείτε την οικονομικότερη προσφορά καταλύματος για 187 ξενοδοχεία σε Μπάνσκο, Βουλγαρία.

Το Μπάνσκο, μια μικρή πολιτεία χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Πιρίν, η οποία έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO, θα επισκεφθούμε αυτήν την Κυριακή. Πάμε Μπάνσκο για να χαρούμε το χιόνι, να ξεφαντώσουμε και να χορτάσουμε τον καθαρό αέρα.

Μπορείτε να απολαύσετε μια απίστευτη διαδρομή δίπλα στον ποταμό Νέστο αν πάτε στο Μπάνσκο οδικώς. Η εικόνα είναι μαγευτική. Ο ποταμός σαν γυαλιστερό φίδι ανοίγει δρόμο μέσα από τους γκρεμούς και μπροστά σας απλώνεται ένα πανόραμα με τα γύρω βουνά: ο Aμπάρ Kαγιάς, το Φαλακρό, η Λεκάνη, το Παγγαίο, το βουλγαρικό βουνό Πιρίν. Πιο κάτω φαίνονται ώς και η Θάσος, ο Αθως, η Σαμοθράκη. Επιβλητικής ομορφιάς, το φυσικό περιβάλλον του ποταμού Νέστου θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο. Οι κατάφυτες όχθες του ποταμού και οι απόκρημνοι βράχοι που βυθίζονται απότομα μέσα στα νερά του δομούν ένα μοναδικό σκηνικό.

ΔΙΑΣΗΜΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Μεγάλο ατού της περιοχής είναι ο συνδυασμός της βουνίσιας ομορφιάς με τη μοναδική ατμόσφαιρα των παραδοσιακών χωριών της βουλγαρικής υπαίθρου, που δεν απέχουν πολύ από τα δικά μας χωριά, όπως η Αράχοβα. Δεν είναι απλώς ένα θέρετρο διακοπών, αλλά αποτελεί μια όμορφη και παραδοσιακή βουλγαρική πόλη που διατήρησε ανέπαφο το ιστορικό κέντρο της.

Στο περίφημο θέρετρο του Μπάνσκο θα συναντήσετε πετρόχτιστα σπίτια που χρονολογούνται από το 1800. Οι πλατείες μέσα στο χωριό είναι απόλαυση. Σιντριβάνια διαδέχονται αγάλματα ηρώων του τόπου και στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει ο Ι.Ν. του Αγ. Πνεύματος μαζί με το σύμβολο του χωριού, το καμπαναριό με το ρολόι που δουλεύει, όπως λένε οι ντόπιοι, ασταμάτητα από τα τέλη του 1700.

Η πόλη Μπάνσκο βρίσκεται σε υψόμετρο 925 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο ξεκινά από τα 2.000μ.. και φτάνει τα 2.600μ. Είναι γνωστό ως το καλύτερο και πιο μοντέρνο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία. Συγχρόνως είναι το μεγαλύτερο στη Βαλκανική Χερσόνησο με 64 χλμ. συνολικού μεγέθους. Οι συνθήκες για σκι στο Μπάνσκο είναι άριστες. Το Πιρίν έχει αλπικό χαρακτήρα με δύο βουνοκορφές πάνω από 2.900μ. Υπάρχουν πίστες και διαδρομές για όλους τους σκιέρ, αρχάριους και έμπειρους. Η περίοδος του σκι αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Απριλίου. Είναι μάλιστα ανοιχτό τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, διαθέτοντας φωτισμένη πίστα για βραδινό σκι που λειτουργεί όποτε το επιτρέπει ο καιρός. Οι πίστες βρίσκονται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη και είναι προσβάσιμες αρχικά μέσω της γόνδολας που ανεβαίνει στο χιονοδρομικό.

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

Το χωριό Μπάνια απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από το Μπάνσκο. Η ευχάριστη διαμονή σας σε συνδυασμό με τη χρήση των ιαματικών νερών και τις ενδιαφέρουσες εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή του οροπεδίου εγγυώνται μέρες πραγματικής απόλαυσης.

Το μεταλλικό νερό της Μπάνια είναι θερμό (57 °C), με χαμηλή μεταλλοποίηση, υδροανθρακούχο, με περιεκτικότητα σε νάτριο, φθόριο και οξειδούμενα θειούχα συστατικά. Η θεραπευτική μεταλλική πηγή δίπλα από το Spa Hotel «Aspa Vila» έχει ροή 76 λίτρων ανά δευτερόλεπτο. Τα μεταλλικά περιεχόμενα του θερμού νερού συνιστώνται για θεραπεία και προφύλαξη πνευμόνων, ήπατος, χολής, στομάχου, εντέρων, νεφρών και γυναικολογικές ασθένειες. Το νερό έχει υψηλή επίδραση στο δέρμα και στα προβλήματα του σκελετικού συστήματος.

ΤΑ 120 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΣΚΙΕΡ

Η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Ενα από αυτά είναι το Εθνικό Πάρκο Pirin, το οποίο είναι στη λίστα της UNESCO. Από τα αξιοθέατα του Μπάνσκο σημειώστε ακόμη το σπίτι-μουσείο του ποιητή Νικολάι Βαπτσάροβ, το πολιτιστικό κέντρο «Αγ. Πατήρ Παΐσιος», την Οικία Βελιάνοβα (εθνογραφικό μουσείο), το πατρικό σπίτι-μουσείο του Νεόφυτου Ρίλσκι (του πρώτου Βούλγαρου εγκυκλοπαιδιστή) και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Μήπως το κρυφό όνειρό σας είναι να κάνετε σκι ντυμένοι καρναβάλια; Τότε ήρθατε στο κατάλληλο μέρος, στο Μπάνσκο είναι η ευκαιρία. Αφεθείτε στη μαγεία του καρναβαλιού... Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα σας ταξιδέψει και φέτος στο Μπάνσκο! Θα έχετε την ευκαιρία να πετάξετε τον χαρταετό σας αλλά και να ζήσετε το πιο πετυχημένο αποκριάτικο πάρτι.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Με το αυτοκίνητό σας, περνώντας τα σύνορα είτε από τον Προμαχώνα Σερρών είτε από την Εξοχή Δράμας. Οι αποστάσεις σε χιλιόμετρα από τα κυριότερα σημεία της Ελλάδος και Βουλγαρίας είναι οι παρακάτω: Θεσσαλονίκη: 210, Λάρισα: 360, Αθήνα: 720, Σύνορα: 120, Σόφια: 170.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ

Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα σε ταβέρνες με το κωδικό όνομα Mehana. Σπεσιαλιτέ με κρέας και καυτερές πιπεριές. Ενα γεύμα ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσετε το κρύο και τη γλυκιά κούραση μετά το σκι. Δοκιμάστε επίσης τα εξαιρετικά βουλγαρικά κρασιά αλλά και το δυνατό απόσταγμα rakia, ιδανικό για τις παγωμένες νύχτες.

Το madata hotels είναι μία νέα υπηρεσία του madata.gr που σκοπό έχει να σας βοηθήσει να αναζητήσετε το ξενοδοχείο που ψάχνεται στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Το madata hotels είναι μία μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων που αναζητά ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο ξενοδοχεία από τις μεγαλύτερες μηχανές online κρατήσεων.

Εσείς απλά δώστε το όνομα της τοποθεσίας που θέλετε και την ημερομηνία της επίσκεψης σας και το madata hotels θα αναζητήσει για εσάς τα καλύτερα ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές, εύκολα και γρήγορα.

Το madata hotels είναι μία μηχανή σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών και κάντε απευθείας, γρήγορα και εύκολα τις κρατήσεις των ξενοδοχείων σας.

Αναζητήστε το καλύτερο ξενοδοχείο για εσάς ανάμεσα στα 300.000 διαθέσιμα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε 30 μεγάλα sites ξενοδοχειακών κρατήσεων παγκοσμίως.

Κάντε κράτηση στο ιδανικό για εσάς ξενοδοχείο, στην καλύτερη τιμή. Δείτε κριτικές και παρατηρήσεις από επισκέπτες αυτών των ξενοδοχείων και αποφασίστε για την καλύτερη για εσάς λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση