GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Στον ανακριτή την Τρίτη οι 4 στρατιώτες και 1 πολίτης για ένοπλες ληστείες

Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι 4 στρατιώτες και ο ένας πολίτης που είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα ληστείες τον τελευταίο ...


Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι 4 στρατιώτες και ο ένας πολίτης που είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα ληστείες τον τελευταίο μήνα σε καταστήματα της Πάτρας
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει τα κατά περίσταση αδικήματα, της συγκρότησης- ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διάπραξης ληστειών κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Ανδρέας Τσαουρδάς, η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε μετά τη ληστεία που έγινε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί έπειτα από ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας.
Ειδικότερα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο 22χρονος, φορώντας κουκούλα, έφθασε έξω από σούπερ μάρκετ και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια επιτέθηκε σε 46χρονη υπάλληλο, την οποία αφού απείλησε με το όπλο και τη χτύπησε με τη λαβή του στο πρόσωπο, της αφαίρεσε το χρηματικό πόσο των 3.800 ευρώ. Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη ηλικίας 57 ετών, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Ο 22χρονος τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο αριστερό γόνατο. Στη συνέχεια επενέβη ένας 24χρονος φοιτητής, ο οποίος επιχείρησε και αυτός να ακινητοποιήσει τον δράστη. Ταυτόχρονα, στο σημείο είχαν φτάσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν τον 22χρονο. Τελικά, μετά από έρευνες της αστυνομίας συνελήφθησαν και οι άλλοι τέσσερις δράστες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις έρευνες που έγιναν προέκυψε ότι οι έξι δράστες είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα εγκληματική ομάδα, με δομημένη μορφή, διακριτούς ρόλους και συνεχή δράση, την οποία διηύθυνε ο 22χρονος, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών.
Η ομάδα δρούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων με κουκούλες ή κράνη, επιλέγοντας ως στόχους καταστήματα, κυρίως σούπερ μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία «ΠΡΟΠΟ» και ταχυφαγεία.
Εξάλλου, πριν τη διάπραξη κάθε ληστείας οι δράστες λάμβαναν μέτρα αυτοπροστασίας, έχοντας προαποφασίσει το δρομολόγιο μετάβασης και διαφυγής τους και τα οχήματα που θα χρησιμοποιούσαν, των οποίων συχνά κάλυπταν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Ακόμη, μετά τη διάπραξη των ληστειών άλλαζαν ρούχα για να είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός τους.
Οι τέσσερις στρατιώτες υπηρετούν τη θητεία τους σε στρατόπεδο της περιοχής της Πάτρας. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνεχίζονται.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί τους δύο πολίτες «οι οποίοι συνέδραμαν ουσιαστικά στη σύλληψη του 22χρονου δράστη και κατ” επέκταση στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας». Σύμφωνα με την Αστυνομία «η πράξη τους, το θάρρος τους, και η προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία είναι αναμφισβήτητα άξια επαίνου και θαυμασμού».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση