GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυτιλήνη: 5 μήνες και 20 μέρες φυλάκιση επειδή χτύπησε αυτόν που πήγε να προστατεύσει το αδέσποτο

Την Τρίτη 10/12/2013 και περίπου στις 1 το μεσημέρι, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στην αρχή της οδού Ερμού στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ο οδηγ...

Την Τρίτη 10/12/2013 και περίπου στις 1 το μεσημέρι, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στην αρχή της οδού Ερμού στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ο οδηγός βγήκε και μετά από ένα σύντομο... περίπατο άρπαξε και άρχισε να τραβάει προς το αμάξι του μια ημίαιμη, στειρωμένη, αδέσποτη σκυλίτσα την οποία φροντίζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής. Στην ερώτησή τους «τί το θέλει το ζώο» τούς απάντησε ότι το θέλει ….για κυνήγι αγριογούρουνου!

Οι περίοικοι θορυβήθηκαν και επικοινώνησαν αμέσως με μέλος της ΚΙΒΩΤΟΥ που έφτασε στο σημείο όταν πλέον ο «κύριος» είχε σύρει τη σκυλίτσα πίσω στο αυτοκίνητό του και την είχε κλείσει στο πορτ-μπαγκάζ! Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο όχι μόνο δε συμμορφώθηκε αλλά εξύβρισε, επιτέθηκε και τραυμάτισε το μέλος μας.

Σήμερα (12/12) ο δράστης καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης στα πλαίσια του αυτοφώρου σε 5 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης και αφού άσκησε έφεση αφέθηκε ελεύθερος.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες που τα δικαστήρια στη Μυτιλήνη καταδικάζουν όσους κακοποιούν αδέσποτα ζώα. Αλλά αυτές οι καταδίκες δε θα ήταν δυνατές αν απλοί πολίτες, όπως ο καθένας από εμάς, δεν έβρισκαν το θάρρος να καταγγείλουν την παρανομία, την κακοποίηση, την αυθαιρεσία σε βάρος των αδύναμων ζώων.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης καλεί κάθε συμπολίτη μας να καταγγέλλει άμεσα στις αρχές κάθε περίπτωση κακοποίησης ζώου και δεσμεύεται ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για να λογοδοτήσουν οι δράστες.

dogw0rld.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση