GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοχρονιά στη Μακρινίτσα από 50 ευρώ

Η Μακρινίτσα είναι από τα πιο γνωστά και όμορφα χωριά του Πηλίου, γνωστή και ως το "Μπαλκόνι του Πηλίου", καθώς προσφέρει ...


Η Μακρινίτσα είναι από τα πιο γνωστά και όμορφα χωριά του Πηλίου, γνωστή και ως το "Μπαλκόνι του Πηλίου", καθώς προσφέρει πανέμορφη θέα στη πόλη του Βόλου και τα γαλάζια νερά του Παγασητικού, αποτελώντας την ιδανική πρόταση για... διακοπές και ξεκούραση. Είναι ένα χωριό πανέμορφο που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλλά και τη γραφικότητα που κυριαρχεί στο Πήλιο. Προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις τόσο στον τομέα της διαμονής όσο και της διασκέδασης, για αυτό και αποτελεί ιδανική βάση διαμονής. Η Μακρινίτσα απέχει μόλις 16 χλμ. από το Βόλο και 3 χλμ. από τη γειτονική Πορταριά, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 12χλμ.

Τώρα μπορείτε να βρείτε το ιδανικό για εσάς κατάλυμα στην καλύτερη τιμή με τη νέα υπηρεσία σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών του tromaktikο. Κάντε ταυτόχρονη αναζήτηση και σύγκριση προσφορών από εκατοντάδες δημοφιλή site online κρατήσεων και βρείτε τις χαμηλότερες τιμές του διαδικτύου με ένα και μόνο κλικ! Το tromaktiko σε συνεργασία με το HotelsCombined.gr σάς προτείνει μερικά από τα πιο οικονομικά καταλύματα στην πανέμορφη Μακρινίτσα για να περάσετε την Πρωτοχρονιά! Κάντε κράτηση ΤΩΡΑ!
1. Αρχοντικό Ρούτσου Το Αρχοντικό βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, στον πεζόδρομο. Φτάνοντας στο πάρκινγκ συνεχίζετε το πλακόστρωτο δρομάκι και συναντάτε το Αρχοντικό Ρούτσου με την καταπληκτική θέα του Παγασητικού. Το παραδοσιακό αυτό καταλύμα του 18ου αιώνα, που πέτρα και ξύλο σφιχταγκαλιάζονται για να αποδώσουν την τελευταία λεπτομέρεια, είναι χτισμένο σε σχήμα πύργου με τρία πατώματα. Τα δύο πρώτα είναι φτιαγμένα με πέτρες της περιοχής κι έχουν χοντρούς πέτρινους τοίχους με ανοίγματα για παράθυρα. Ξύλινα σκαλιά ενώνουν το ισόγειο με τον "ταμπάνα", τον πρώτο και δεύτερο όροφο. Το Αρχοντικό Ρούτσου διαθέτει 9 δωμάτια, το καθένα με το δικό του πηλιορείτικο ύφος όλα διακοσμημένα με γούστο για να κάνουν την διαμονή σας ευχάριστη και την επίσκεψή σας σε αυτά ένα κίνητρο για να το ξαναεπισκεφθείτε. Κάθε δωμάτιο διαθέτει θέρμανση (τζάκι σε ορισμένα δωμάτια), τηλεόραση, μπάνιο, δωρεάν ίντερνετ κι φυσικά εκπληκτική θέα. Όποια περίοδο κι αν επιλέξετε να πάτε θα περάσετε υπέροχα, αφού το Αρχοντικό Ρούτσου προσαρμόζεται άψογα με το φόντο όλων των εποχών. Επίσης, για την καλοκαιρινή περίοδο, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε βόλτες με το ιδιόκτητο ιστιοπλοϊκό τους σκάφος, στον Παγασητικό κόλπο.

2. Αρχοντικό Μελάνθη Το παραδοσιακό ξενοδοχείο - ξενώνας Μελάνθη στη Μακρινίτσα στο Πήλιο ανακαινίσθηκε με πολύ μεράκι και διάθεση. Πήρε πολύ χρόνο για να αναπαλαιωθεί πάνω στα πρότυπα του 1800 και σύμφωνα πάντα με τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες της περιοχής με προσοχή στη λεπτομέρεια, μεράκι και σεβόμενοι την παράδοση, έχοντας πάντα στις σκέψεις τους να ζήσετε για λίγες μέρες την ζεστασιά, την ομορφιά και την φιλοξενία εκείνης της εποχής. Η Μελάνθη έχει τέσσερα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ονομάζονται Σεμέλη, Καλίστη, Πηλιονίδες και Δωρίς, μία μεγάλη σουίτα με το όνομα Αρχονταρίκι και μία μικρή σουίτα το Πέτρινο, όλα εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Φρέσκα υλικά, με μεράκι, συνθέτουν την συνταγή της γευστικής σας ικανοποίησης. Το πρωινό στον ξενώνα Μελάνθη είναι υπερπαραγωγή, όπως το χαρακτήρισε ένας φιλοξενούμενος. Οι γεμιστές ομελέτες, οι κρέπες σοκολάτας με κανέλλα και καρύδια, οι χωριάτικες πίτες, αυγόφετες με ζάχαρη και κανέλλα, οι τηγανίτες με μέλι και καρύδια εναλλάσσονται καθημερινά συνοδεύοντας τα κλασσικά ζαμπόν-τυρί, το ανθόμελο της περιοχής, το χυμό, τις δικές τους μαρμελάδες και βέβαια τον καφέ ή το τσάι που προτιμάτε. Είτε μένετε στον παραδοσιακό ξενώνα Μελάνθη, είτε στην τριγύρω περιοχή του χωριού της Μακρινίτσας, μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε κάποιες από τις πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι υπεύθυνοι κατά την διαμονή σας.

3. Αρχοντικό Σισιλιάνου Εδώ στη Μακρινίτσα βρίσκεται το όμορφο Αρχοντικό Σισιλιάνου που προσφέρει ευχάριστη και άνετη διαμονή σε όμορφους χώρους και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Είναι τοποθετημένο πάνω στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας, σε σημείο που έχει πολύ ησυχία και άπλετη φυσική ομορφιά. Το οίκημα στο οποίο στεγάζεται το Αρχοντικό Σισιλιάνου είναι του 1700 και οι εργασίες της πλήρους ανακαίνισης του ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2008. Διαθέτει άνετα και ευρύχωρα δωμάτια, καθώς και 2 δωμάτια με 2 διπλά κρεββάτια και τζάκι τα οποία είναι ιδανικά για παρέα φίλων ή εκείνους που ταξιδεύουν με την οικογένεια τους. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση (Satellite / Nova ), τηλέφωνο, κεντρική θέρμανση, καθώς και ατομικό μπάνιο, με καλλυντικά περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Αρχοντικού ακολουθεί πιστά το στυλ και τις τεχνοτροπίες της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου. Έτσι το οίκημα εκτός από όμορφο είναι και λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι πέτρινοι τοίχοι έχουν μεγάλο πάχος κάτι που εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι χωρίς τη χρήση κλιματιστικού και ζέστη το χειμώνα, διατηρώντας τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του τζακιού.

4. Αρχοντικά Σάλτη Σε ένα απο τα πανέμορφα γραφικά χωριά του τη Μακρινίτσα βρίσκονται και τα Αρχοντικά Σάλτη Ι & II ξενώνες υψηλής αισθητικής. Το Αρχοντικό Σάλτη Ι χτίσθηκε το 1840 και ανακατασκευάστηκε μόλις το 2005. Το Αρχοντικό Σάλτη ΙΙ χτίσθηκε το 1860, αναπαλαιώθηκε και μπήκε σε λειτουργεία το 2007. Η οικογένεια Σάλτη ιδιοκτήτρια των Αρχοντικών σας υπόσχεται ένα θερμό καλοσόρισμά ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιήσει όλες σας τις επιθυμίες. Με θέα στον Παγασητικό κόλπο και στο βουνό του Πηλίου, προσφέρει δωμάτια με τζάκι και ντους υψηλής πίεσης ή τζακούζι. Τα δωμάτια στεγάζονται σε δύο αρχοντικά του 19ου αιώνα. Κάθένα από τα παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια των Αρχοντικών διαθέτει ξύλινα δάπεδα, σιδερένια κρεβάτια και χειροποίητα χαλιά. Παρέχεται υπηρεσία δωματίου, καθώς και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό στην ευρύχωρη τραπεζαρία, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να χαλαρώσετε στο άνετο σαλόνι που διαθέτει τζάκι και τηλεόραση. Κάθένα από τα παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια διαθέτει ξύλινα δάπεδα, σιδερένια κρεβάτια και χειροποίητα χαλιά. Παρέχεται υπηρεσία δωματίου, καθώς και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.


5. Ξενοδοχείο Πέτρινο Μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικότερων χωριών του Πηλίου, της Μακρινίτσας και της Πορταριάς, βρίσκεται το Ξενοδοχείο Πέτρινο, δύο αστέρων. Η κατασκευή του ξενοδοχείου ολοκληρώθηκε το 1997 και μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του σύγχρονες και ποιοτικές ανέσεις σ’ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Αποτελείται από ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, καθιστικό με τζάκι και τηλεόραση, αίθουσα πρωινού, 7 δωμάτια και 2 σουίτες. Σε όλους τους χώρους μπορούν να έχουν πρόσβαση άτομα με κινητικές δυσκολίες. Οι ιδιοκτήτες έχουν ως προτεραιότητά τους την παροχή υπηρεσιών με πολύ υψηλά standards, έτσι ώστε οι πελάτες του ξενοδοχείου να απολαμβάνουν φιλοξενεία υψηλών προδιαγραφών σ’ένα οικογενειακό, πεντακάθαρο και φινετσάτο περιβάλλον. Η μεγάλη αυλή του ξενοδοχείου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις λαξευμένες πέτρες, τα φορτωμένα από χρώματα λουλουδιών επίπεδα του κήπου, πλημμυρισμένη από τον ήχο των ορμητικών νερών της γειτονικής ρεματιάς, σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα στον Παγασητικό, στο Βόλο και τη Μακρινίτσα, προσφέρουν σε όλους τους μήνες του χρόνου, μοναδικές ευκαιρίες χαλάρωσης σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Όσον αφορά στο αυτοκίνητό σας, προσφέρεται άνετος χώρος για την στάθμευση και την ασφάλειά του όσο εσείς απολαμβάνετε τις διακοπές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση