GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσομοίωση πτήσης 72 ωρών από τον Πικάρ

Προσομοίωση υπερατλαντικής πτήσης χωρίς διακοπή πραγματοποιεί ο Ελβετός Μπερτράν Πικάρ, που το καλοκαίρι διέσχισε με ένα αεροπλ...


Προσομοίωση υπερατλαντικής πτήσης χωρίς διακοπή πραγματοποιεί ο Ελβετός Μπερτράν Πικάρ, που το καλοκαίρι διέσχισε με ένα αεροπλάνο τις ΗΠΑ πετώντας αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Η πτήση ξεκίνησε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου, με τον Ελβετό πιλότος και εξερευνητή να βρίσκεται στο κοκ-πιτ ενός εξομοιωτή πτήσης, παρόμοιου με το πιλοτήριο ενός νέου ηλιακού αεροπλάνου που κατασκευάζεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου να κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα το 2015.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος στο Ντίμπεντορφ της Ελβετίας, είναι η εκπαίδευση του Μπερτράν Πικάρ, όσο και του συγκυβερνήτη Αντρέ Μπόρσχμπεργκ σε «εικονικές» αποστολές στον εξομοιωτή με σκοπό να μπορέσουν ν’ αντεπεξέλθουν στη δοκιμασία της πραγματικής πτήσης κάνοντας τον γύρο του κόσμου, όπου θα πετούν για περίπου 120 ώρες μέρα και νύστα σε ύψος από 3.000 έως και 27.000 πόδια.

Η «εικονική» υπερατλαντική πτήση έχει αφετηρία το Νόρφολκ της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και τέρμα τη Σεβίλη της Ισπανίας.

«Στην προσπάθειά μας για τον γύρο του κόσμου με ένα ηλιακό αεροπλάνο θα διασχίσουμε ωκεανούς και η πτήση θα διαρκέσει πολλές μέρες και νύχτες. Γι’ αυτό τον λόγο επιχειρώ αυτή την «εικονική» υπερατλαντική πτήση των 72 ωρών στον εξομοιωτή», τονίζει ο Μπερτράν Πικάρ.

Κατά τη διάρκεια της πραγματικής πτήσης γύρω από τον κόσμο το 2015, η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι η διάσχιση του ωκεανών. Συνολικά 120 ώρες στον αέρα χωρίς ενδιάμεση στάση και φυσικά χωρίς σταγόνα καυσίμου.

Για τους τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρείας Solar Impulse, αυτό δεν αποτελεί μόνο τεχνολογική πρόκληση, αλλά και προσπάθεια του ανθρώπου να πετύχει το αδύνατο.

«Αυτό που είναι πραγματικά ιδιαίτερο, είναι ότι το αεροπλάνο αυτό είναι το πρώτο και μοναδικό στο κόσμο με απεριόριστη διάρκεια πτήσης. Έχουμε ένα αεροπλάνο πλήρως αυτόνομο όσον αφορά την ενέργεια, και η πρόκλησή μας είναι να γίνει και ο πιλότος του επίσης», λέει ο Αντρέ Μπορσχμπέργκ, συνιδρυτής της Solar Impulse.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση