GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5

05.59 Εθνικός Ύμνος... 06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδοντ...


05.59 Εθνικός Ύμνος...
06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

08.10 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Ενημερωτική εκπομπή για όλα όσα φέρνει η μέρα

09.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09.01 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ (Συνέχεια)

Ενημερωτική εκπομπή για όλα όσα φέρνει η μέρα

10.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10.01 ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ (Ε)

Παραμύθια από την άκρη του κόσμου

Με τον Δημήτρη Προύσαλη

11.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.00 ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τόποι και χώροι Ρωμιοσύνης και Ορθοδοξίας»,

που παρουσιάζει ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου, κ. Λάμπρος Λιάβας έχει σήμερα θέμα: «Η Μεγάλη Ελλάδα στην κάτω Ιταλία».

12:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (Ε)

Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο κ. Βλάσης Αγτζίδης, Δρ Νεώτερης Ιστορίας και ο κ. Απόστολος Διαμαντής, Καθηγητής Ιστορίας στο Παν/μιο Πελοποννήσου.

14.00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14.30 ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΒΙΒΛΙΑ (E)

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ξεφυλλίζοντας βιβλία», η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει, από τις εκδόσειςΣταμούλη, το βιβλίο: «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια - ένα τραγουδισμένο παραμύθι» της Μαρίζας Κωχ. Καλεσμένη είναι η Μαρίζα Κωχ.

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που επιχειρεί μια προσέγγιση στους όρους της πίστεως μέσω των Ψαλμών και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Ο 142οςΨαλμός (Μέρος Β΄) και ο 90ος Ψαλμός».

16.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.01 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Ε)

16.30 ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΗΘΟΥΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Αλλοτρίωση δόγματος και ήθους», που παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος έχει, σήμερα, θέμα: «Το πρόσωπο του Θεανθρώπου στην Ορθόδοξη πίστη σε αντιδιαστολή με αιρετικές αντιλήψεις. Μέρος Β΄».

17.00 ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.01 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ (Ε)

Η Σμαραγδή Καράγιωργα, στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, παρουσιάζει τις αναφορές που γίνονται στον Απόστολο Παύλο στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο Απόστολος Παύλος στην Αποστολική Σύνοδο - Προβλήματα από τους εξ Ιουδαίων Χριστιανούς - Μία συνολική αποτίμηση».Καλεσμένος είναι ο κ. Θανάσης Μουστάκης, Δρ Θεολογίας.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ»

Η ακολουθία του Εσπερινού και το κήρυγμα της «Φωνής του Κυρίου» μεταδίδεται, σήμερα, από τον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου Αθηνών.

19.30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19.40 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

20:00 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μεγάλοι Ευεργέτες», που παρουσιάζει Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει, σήμερα, θέμα: «Το έργο και η ζωή των αδελφών Βαλλιάνων (Παναγή, Μαρίνου ή Μαρή και Ανδρέα), μεγάλων ευεργετών της Εθνικής Βιβλιοθήκης». Καλεσμένη είναι η κα Παναγιώτα Μοσχονά, πρώην Διευθύντρια των Συλλογών και Αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

21.00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ

Από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη

21.30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο π. Νικάνωρ Καραγιάννης ερμηνεύει και αναλύει το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Προ της Χριστού Γεννήσεως (Ματθ. α΄ 1 - 25).

22:00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο αγιογράφος κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάτος, έχει, σήμερα, θέμα: «Σχολιασμός της τοιχογραφίας των αρχών του 16ου αιώνα που βρίσκεται στη Μονή Φιλανθρωπινών και έχει ως θέμα την παραβολή του καλού Σαμαρείτη».Καλεσμένος είναι αγιογράφος π. Σταμάτης Σκλήρης.

23.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Κωνσταντίνος Παππάς διαβάζει από το βιβλίο: «Κόσμος, άνθρωπος, κοινωνία κατά τον ¶γιο Μάξιμο τον Ομολογητή» του Νικολάου Ματσούκα. Εκδόσεις Γρηγόρη.

ΝΥKΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

00.00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 15.00 - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

01.00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 10.01 - ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

02.00 ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ (Ε)

Αποσπάσματα από κείμενα Πατέρων με μουσικές γέφυρες

Με την Κυριακή Αιλιανού

04.00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 17.01 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ

05.00 Β' ΜΕΤΑΔΟΣΗ από 23.00 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση