GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση της Μarfin

Αρχίζει τη Δευτέρα, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για την υπόθεση των νεκρών τ...

Αρχίζει τη Δευτέρα, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για την υπόθεση των νεκρών της Marfin και την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

Στη δικογραφία για τα δύο περιστατικά είναι κατηγορούμενοι δύο πρόσωπα, ο ένας για την τράπεζα και ο άλλος για το βιβλιοπωλείο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, ο ένας κατηγορούμενος θεωρείται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, της επίθεσης με μολότωφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενος του στην δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον ΙΑΝΟ, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρείς άγνωστοι δράστες.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μάλιστα ο πρώτος από αυτούς, που κατηγορείται για την Τράπεζα, είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, με την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου Συμβουλίου που είχε συνεδριάσει μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης. Το Συμβούλιο είχε υιοθετήσει την άποψη του ανακριτή στο να παραμείνει ελεύθερος με όρους.

Κατά την εκτίμηση του δικαστικού Συμβουλίου που μελέτησε την δικογραφία και εξέδωσε το βούλευμα οι δύο κατηγορούμενοι κινήθηκαν αρχικά με μία ομάδα, τα μέλη της οποίας έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Εν συνεχεία η ομάδα διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο υπόλογος για την Marfin, αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και σε απόπειρα και της έκρηξης από την οποία επήλθε θάνατος.

Αντίστοιχα για την επίθεση στον ΙΑΝΟ οι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους . Και οι δύο κατηγορούμενοι βαρύνονται επιπλέον με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεων από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στο βούλευμα αποδίδεται στον κατηγορούμενο και στα πρόσωπα που επιτέθηκαν με μολότοφ στην ΜΑΡΦΙΝ, «ανθρωποκτόνος δόλος και πρόθεση» να σκοτώσουν όλους «τους ευρισκόμενους εντός του διώροφου κτιρίου». Τονίζεται επίσης ότι το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δεν πέτυχε τον θάνατο και των 24 υπαλλήλων δεν οφείλεται σε δική του βούληση αλλά σε εξωτερικά εμπόδια.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται ενώ ο πρώτος εξ αυτών, που βαρύνεται για τους τρεις θανάτους στην τράπεζα, έχει προσκομίσει στοιχεία, φωτογραφίες καμερών ασφαλείας κ.α που όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν ότι την επίμαχη ώρα που προκλήθηκε η φωτιά στο υποκατάστημα, εκείνος ήταν σε άλλο σημείο του κέντρου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση