GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξυπνο σουτιέν ανιχνεύει το στρες!

Είναι πραγματικότητα το λεγόμενο «έξυπνο» σουτιέν, το οποίο θα ανιχνεύει τα επίπεδα του στρες. Θα περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που...

Είναι πραγματικότητα το λεγόμενο «έξυπνο» σουτιέν, το οποίο θα ανιχνεύει τα επίπεδα του στρες. Θα περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που καταγράφουν συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και την ηλεκτρική δραστηριότητα του δέρματος, παρέχοντας έτσι βιολογικές ενδείξεις για την ψυχική διάθεση.

Τα στοιχεία αυτά θα στέλνονται στο smartphοne της γυναίκας για να την προειδοποιήσουν για τις ενδείξεις. Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας, με επικεφαλής την 'Αστα Ροουζγουέι, σύμφωνα με το BBC, ενσωμάτωσαν στο σουτιέν ένα μικροσκοπικό ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα μετρητή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της επιδερμίδας, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο.

Ανάλογες απόπειρες έχουν γίνει και στα ανδρικά εσώρουχα, αλλά με μικρή επιτυχία, επειδή οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες αναγκαστικά τοποθετούνται πιο μακριά από την καρδιά σε σχέση με τις γυναίκες.

Τον περασμένο μήνα, παρουσιάστηκε ένα σουτιέν που μπορεί να συνδέεται στο Twitter και βοηθά τις γυναίκες να ψηλαφίζουν μόνες τους μαστούς τους. Πέρυσι, μια αμερικανική εταιρία παρουσίασε μια συσκευή που μετρά τη θερμότητα του στήθους για να ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση