GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός από τη γαλλική Βουλή

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας υιοθέτησε σήμερα τον προϋπολογισμό του 2014 της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας, ο οποίος αποσκοπεί στ...


Το κοινοβούλιο της Γαλλίας υιοθέτησε σήμερα τον προϋπολογισμό του 2014 της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας, ο οποίος αποσκοπεί στην μείωση του γαλλικού δημόσιου ελλείμματος από 4,1% σε 3,6% του ΑΕΠ.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος υιοθετήθηκε σήμερα από την γαλλική Εθνοσυνέλευση, προβλέπει επίσης την μείωση των δημόσιων δαπανών της Γαλλίας κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ το ερχόμενο έτος, όπως και μια αύξηση του ΦΠΑ, από 19,6 σε 20%.
Η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό αυτό θα εξοικονομήσουν στην χώρα συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ το ερχόμενο έτος.
Η ΕΕ προβλέπει ότι το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα των χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει το 3% του ΑΕΠ τους και η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει περιθώριο ως το 2015 να επιτύχει τη μείωση του ελλείμματός της.
Πρόκειται για τον δεύτερο προϋπολογισμό που υιοθετείται υπό την προεδρία του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ (η οποία άρχισε τον Μάιο του 2012).
Το κείμενο αυτό θα πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας πριν από το τέλος του έτους.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση