GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Β. Κορέα μετά την εκτέλεση του Γιάνγκ Σονγκ-Θαέκ

Προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε «προκλητικές ενέργειες» απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο της απροσδόκητ...

Προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε «προκλητικές ενέργειες» απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο της απροσδόκητης καταδίκης και εκτέλεσης του θείου του... ηγέτη της χώρας Κιμ Γιόνγκ-ουν για προδοσία.

«Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε προκλητικές ενέργειες, να μην το κάνει στη συνέχεια, καθώς αυτό δεν είναι στο συμφέρον της σταθερότητας στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Το μήνυμα της Ουάσιγκτον ήλθε ώρες αφότου ο θείος το νεαρού βορειοκορεάτη ηγέτη, Γιάνγκ Σονγκ-Θαέκ, θεωρούμενος το ανεπίσημο «νούμερο 2» στην ιεραρχία της ασιατικής χώρας, εκτελέστηκε έπειτα από την καταδίκη του από έκτακτο στρατοδικείο.

Η Πιόνγκ Γιάνγκ αποκήρυξε τον Γιάνγκ ως «προδότη «για ολόκληρη την ιστορία», κατηγορώντας τον πως ότι πρόδωσε τον Κιμ Γιονγκ-ουν και τον πατέρα και προκάτοχό του, Κιμ Γιόνγκ-ιλ, ο οποίος είχε ηγηθεί της χώρας από το 1994 ως το θάνατό του, το 2011.

Την έντονη ανησυχία της για τις εκκαθαρίσεις στους κόλπους του ηγετικού κύκλου της Βόρειας Κορέας έχει εκφράσει και η Νότια Κορέα, προβαίνοντας μάλιστα στην ενίσχυση των στρατιωτικών προφυλάξεων έναντι τυχόν προκλήσεων από την πλευρά του Βορρά.

Οι εκκαθαρίσεις δεν αποκλείεται να εξαπλωθούν στον κύκλο του Γιάνγκ, με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap να μεταδίδει πως μεγάλος αριθμός βορειοκορεατών επιχειρηματιών έχει ανακληθεί στα εδάφη του Βορρά από την Κίνα.

Την ίδια στιγμή, η Πιόνγκ Γιάνγκ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία δημόσιας προβολής του Κιμ.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση