GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινές σε στρατιωτικούς του καθεστώτος Πινοσέτ

Οκτώ απόστρατοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων της Χιλής καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες 14 πολιτικών κρατούμενων επί των ημερών...


Οκτώ απόστρατοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων της Χιλής καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες 14 πολιτικών κρατούμενων επί των ημερών του καθεστώτος του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, μετέδωσε ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος.
Δικαστήριο στο Σαντιάγο έκρινε τους αξιωματικούς αυτούς ένοχους και τους καταδίκασε σε ποινές από 3 χρόνια φυλάκιση ως 15 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Emol.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι αυτοί είχαν μεταφερθεί από το στρατόπεδο όπου είχαν μεταχθεί σε ένα κοντινό φαράγγι και είχαν εκτελεστεί τον Οκτώβριο του 1973. Οι εκτελέσεις τους αποτέλεσαν μέρος της δράσης της διαβόητης οργάνωσης Καραβάνι του Θανάτου, ενός τάγματος θανάτου που έδρασε υπό τις διαταγές του στρατηγού Σέρχιο Αρεγιάνο Σταρκ. Το τάγμα θανάτου αυτό εκτέλεσε περίπου 100 πολιτικούς κρατούμενους σε διάφορες πόλεις ολόκληρης της Χιλής επί χούντας.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση