GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Βαρβιτσιώτης: Χωρίς Έλληνες ναυτικούς, δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία

Δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία χωρίς Έλληνες ναυτικούς, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, προσθέτον...


Δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία χωρίς Έλληνες ναυτικούς, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε τον Έλληνα ναυτικό να διατηρεί τη θέση του μέσα από παλιές προστατευτικές διατάξεις, γιατί αυτές μας έκαναν από 147.000 ναυτικούς να έχουμε πέσει στις 17.000».
«Εμείς θέλουμε αυτά τα νέα παιδιά στις ακαδημίες ναυτικού, να γίνουν αύριο τα άξια στελέχη, η επόμενη γενιά των Ελλήνων πλοιοκτητών. Μια γενιά που θα κερδίζει τον ανταγωνισμό, στα καράβια και στα γραφεία» υπογράμμισε.
Ο υπουργός επικαλέστηκε ως πεπραγμένα της θητείας του την εξοικονόμηση δαπανών στο ΥΕΝ, την ένταξη του υπουργείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, την κωδικοποίηση της ναυτιλιακής νομοθεσίας με κατάργηση πεπαλαιωμένων διατάξεων, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και τη μείωση των προξενικών λιμεναρχείων.
Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, χωρίς μία πρόσληψη, υπάρχουν σήμερα 700 περισσότεροι διαθέσιμοι λιμενοφύλακες για τη διενέργεια ελέγχων. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γύρω απ” τα λιμάνια, αναφέροντας ότι τα λιμάνια δεν είναι μόνον πόλοι εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας, αλλά πρέπει να μεταβληθούν σε μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα.
Τέλος, ο υπουργός καταφέρθηκε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας ότι αντιδρά με διαμαρτυρίες, επιμένοντας να τορπιλίζει ειδικά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Αν έχουμε καταφέρει να συζητάμε σε συνθήκες σταθερότητας σ” αυτή τη χώρα, το κάναμε επειδή ο λαός αποφάσισε να μείνει με όρους σταθερότητας στην Ε.Ε., και έδωσε εντολή στις πραγματικά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση