GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγώνας δρόμου για να μη λείψει το αίμα

«Αγώνα δρόμου» κάνει τον τελευταίο χρόνο η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτ...

«Αγώνα δρόμου» κάνει τον τελευταίο χρόνο η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησία ...
«Η Αλληλεγγύη», προκειμένου να μην ξεμείνουν από αίμα τα ψυγεία του «Αχιλλοπούλειου».

«Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε» δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης, τονίζοντας ότι σήμερα έχουν μείνει μόνο 2 γιατροί στη Μονάδα Αιμοδοσίας και αυτοί είναι αποσπασμένοι από τον Αλμυρό και τη Ζαγορά.

Οπως διευκρινίζει ο ίδιος, δεν υπάρχει καμία οργανική θέση και από τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκαν δύο γιατροί, που στελέχωναν επιπλέον τη Μονάδα Αιμοδοσίας, έκτοτε δεν έγιναν άλλες προσλήψεις.

Αυτή τη στιγμή ο ένας εκ των δύο αποσπασμένων γιατρών βρίσκεται στο Νοσοκομείο και ο άλλος πραγματοποιεί αιμοληψίες με την Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου.

«Πραγματικά τους τελευταίους μήνες οι γιατροί που έχουν μένει και οι εθελοντές κάνουν αγώνα προκειμένου να μη μείνουμε από αίμα. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουμε, καθώς υπάρχουν ημέρες που γίνονται δύσκολα οι αιμοληψίες. Παλιότερα αιμοληψίες πραγματοποιούνταν και τα Σαββατοκύριακα, ενώ τώρα δεν γίνονται, καθώς δεν πληρώνονταν οι γιατροί για τις εφημερίες τους. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ολόκληρη η Μονάδα Αιμοληψίας έχει μείνει με δύο γιατρούς, ενώ παλιότερα είχε τέσσερις», αναφέρει ο κ. Γελαγώτης.

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη

Παράλληλα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο σύλλογος να μείνει χωρίς στέγη, καθώς δυσκολεύονται τα μέλη του να πληρώνουν κάθε μήνα το ενοίκια, αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα των γραφείων.

Γι’ αυτό το λόγο τα μέλη του Συλλόγου κάνουν έκκληση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου αλλά και το Νοσοκομείο, να φροντίσουν προκειμένου να βρεθεί κάποιος χώρος να στεγάσει τα γραφεία του Συλλόγου.

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση