GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ουρουγουάη η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί τη μαριχουάνα

Η Ουρουγουάη έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την καλλιέργεια, την πώληση και το... κάπνισμα μαριχουάνας, στα πλαίσια ενός π...

Η Ουρουγουάη έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την καλλιέργεια, την πώληση και το...
κάπνισμα μαριχουάνας, στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού κοινωνικού πειράματος, το οποίο θα παρακολουθείται στενά από άλλα έθνη που σκέφτονται την πιθανότητα νομιμοποίησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο προτάθηκε από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, εγκρίθηκε, τελικά, από τη Γερουσία με 16 υπέρ έναντι 13 κατά ψήφων και αποσκοπεί στην εξάλειψη των εγκληματιών που έχουν κάνει επάγγελμα την πώληση μαριχουάνας στη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου συγκεντρώθηκαν κοντά στο Κογκρέσο καπνίζοντας μαριχουάνα και κρατώντας πράσινα μπαλόνια, Τζαμαϊκανές σημαίες προς τιμήν του Μπομπ Μάρλεϊ και μια πινακίδα που έγραφε «Καλλιεργώντας την ελευθερία, η Ουρουγουάη μεγαλώνει».

Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, οι καταναλωτές κάνναβης θα είναι σε θέση να αγοράζουν νόμιμα κάθε μήνα ένα ανώτατο όριο 40 γραμμαρίων (από εγκεκριμένα φαρμακεία, με την προϋπόθεση να είναι κάτοικοι της Ουρουγουάης, να είναι άνω των 18 ετών και, τέλος, να είναι καταγεγραμμένοι σε μια βάση δεδομένων της κυβέρνησης που θα παρακολουθεί τις μηνιαίες αγορές τους.

Επιπλέον, με την επίσημη εφαρμογή του νόμου (σε 120 ημέρες από τώρα) οι Ουρουγουανοί θα είναι σε θέση να φυτεύουν 6 φυτά κάνναβης στα σπίτια τους ανά έτος, καθώς και να δημιουργούν λέσχες καπνιστών, οι οποίες θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη και θα μπορούν να φυτεύουν νόμιμα μέχρι και 99 φυτά κάνναβης ανά έτος.

«Από τον ερχόμενο Απρίλιο ξεκινάμε μία νέα εμπειρία. Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτιστική αλλαγή, η οποία εστιάζει στη δημόσια υγεία και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών», δήλωσε στο Reuters η πρώτη κυρία της Ουρουγουάης, η γερουσιαστής Λουσία Τοπολάνσκι.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια της Ουρουγουάης να καταστείλει τη διακίνηση ναρκωτικών παρακολουθείται στενά στη Λατινική Αμερική, οι περιφερειακοί ηγέτες της οποίας φαίνεται να θεωρούν τη νομιμοποίηση ορισμένων ναρκωτικών όλο και περισσότερο ως πιθανό τρόπο καταπολέμησης της βίας που προκαλείται από το εμπόριο κοκαΐνης.

directnews.gr

1 σχόλιο

  1. Έχει δίκιο ο Κακλαμάνης.Η τακτική κατά της Χ.Α την ενισχύει υπόγεια σε μεγάλα στρώματα του λαού, που θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
    Αν δεν κατέβει, βέβαια, η Χ.Α στις εκλογές, οι ψηφοφόροι της ( δημιούργημα της τερατουργηματικής φορολογικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τις πλάτες ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ ) που θα στραφούν ; Σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, οπότε θα ενισχυθούν εκείνα. Ότι και να γίνει στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές η συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αναπόφευκτη. Ακόμα και το διαπλεκόμενο δημιούργημα της ΕΛΙΑΣ ( με τους 500-1000 υπέργηρους στο Ακροπόλ ) δεν θα ξεπεράσει το 3 έως 5% γιατί η οργή του κόσμου για τους απανωτούς φόρους είναι πρωτοφανής. Η ΝΔ , σε πραγματικά ποσοστά, πλησιάζει το 12 με 15% ( σώζεται από τους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών ), ενώ οι ψηφοφόροι στις δημοτικές και περιφερειακές θα καταποντίσουν τους υποψηφίους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( ακόμα κι αν κατεβούν μαζί ) και είναι αμφίβολο αν θα περάσουν στο β' γύρο. Τελικά, ίσως, δεν συμφέρει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να θέσουν εκτός εκλογών την Χ.Α, γιατί τότε θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ΑΝΕΛ, , ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση