GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροπολογία για μείωση αντικειμενικών αξιών κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ

Βουλευτική τροπολογία που αφορά τις μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες, όπως στο Δήμο Ψυχικού, κατατέθηκε στο φορολογικό πολυνομοσχέ...


Βουλευτική τροπολογία που αφορά τις μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες, όπως στο Δήμο Ψυχικού, κατατέθηκε στο φορολογικό πολυνομοσχέδιο. Την τροπολογία υπογράφουν ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει διευκρινιστεί, μέχρι τώρα, εάν ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας θα κάνει δεχτεί την συγκεκριμένη βουλευτική τροπολογία.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τροπολογίας είναι το εξής:
Α. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Mετά το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 32 του ν.3842/2010 προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Για τα έτη 2012 και 2013 λαμβάνονται υπόψη οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης, όπως είχαν αναπροσαρμοστεί κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις 41 και 4 . Α του ν 1249/1982 και ίσχυαν κατά την Β1.12.2Ο08 καθώς και οι τιμές εκκίνησης και α συντελεστές αυξομείωσης όπως αναπροσαρμόστηκαν μετά την 31.12.2008 σε εκτέλεση ακυρωτικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωσε τιμές εκκίνησης και συντελεστές αυξομείωσης που είχαν αναπροσαρμοστεί μέχρι 31.12.2008. Αν έχει βεβαιωθεί φόρος με βάση τιμές εκκίνησης και συντελεστές αυξομείωσες διαφορετικούς από αυτούς που ορίζονται στο προηγούμενο εδάφιο, διενεργείται νέα εκκαθάριση του φόρου από τη φορολογική διοίκηση. Οι διατάξεις των δυο προηγούμενων εδαφίων δεν εφαρμόζονται για ακίνητα περιοχών που εντάχθηκαν στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού για πρώτη φορά μετά την 31.12.2008 »
Β. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με τη διάταξη αυτή επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη αντιμετώπιση των ακινήτων των φορολογουμένων για τις περιοχές που εντάχθηκαν στο σύστημα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων. Ορίζεται ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 32 του ν. 3842/2010 λαμβάνονται υπόψη οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης τους όπως ορίστηκαν με την τελευταία αναπροσαρμογή που ίσχυσε γα τη συντριπτική πλειονότητα των ως τότε ενταγμένων στο Σύστημα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων περιοχών του 2007.
Στις περιπτώσεις όπου κατόπιν ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ ακυρώθηκαν οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης τους κατά το μέρος που τα αφορούσαν, ορίζεται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης που ορίστηκαν σε θεραπεία των ακυρωτικών αποφάσεων. Στις περιπτώσεις όπου για την εφαρμογή του ν.3842/ 2010 ελήφθησαν υπόψη διαφορετικές τιμές εκκίνησης και συντέλεστες αυξομείωση τους από αυτές που ορίζονται στην παρούσα διάταξη, η φορολογική διοίκηση μεριμνά για τη διενέργεια της εκ νέου εκκαθάρισης του οφειλόμενου φόρου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Πολύ άσχημα τα νέα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ( κι ακόμα δεν ψηφίστηκαν οι φόροι για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς )! Από το εξωτερικό, οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον Σύριζα, δεύτερο κόμμα την Χ.Α, και τη ΝΔ να έχει συρρικνωθεί στο 13-14%, το ΠΑΣΟΚ να χαροπαλεύει γύρω στο 3% με καθοδικές τάσεις. Η παρουσία του Στουρνάρα και η φορομπηχτική πολιτική του, ειδικά στα ακίνητα και στη κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά, έχει οδηγήσει Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες σε άλλα κόμματα.

    Επίσης, δίκοπο μαχαίρι θεωρείται το να "απαγορεύσουν" στη Χ.Α να κατέβει στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Κι αυτό γιατί, από αντίδραση, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της θα μετακινηθεί μαζικά προς τους ΑΝ.ΕΛ και στη Κοινωνία ή ακόμα και προς τον Σύριζα, δίνοντάς τους αστρονομικά ποσοστά ! Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές που ανήκουν στη ΝΔ και στο βενιζελόπασοκ τρέμουν την ώρα της κάλπης. Μάταια περιμένουν ότι ο κόσμος θα απέχει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο. Είναι τέτοια η οργή του κόσμου από τους φόρους και τα χαράτσια,ώστε πολλοί δηλώνουν ότι ακόμα και συγγενικά τους πρόσωπα να βάλουν υποψηφιότητα με ΝΔ και βενιζελοπασοκ δεν θα τους ψηφίσουν. Η τελευταία ευκαιρία για τη ΝΔ να σώσει τη κατάσταση είναι να "σουτάρει" τον Στουρνάρα και να αλλάξει φορολογική πολιτική στα ακίνητα και σε ότι σχετίζεται με αυτά. Όσοι βουλευτές της ΝΔ ψηφίσουν το νέο φορολογικό έκτρωμα είναι τελειωμένοι πολιτικά ! Και το ξέρουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “…Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την ΠΟΥΤΑΝΑ την μάνα που σας γέννησε…”

    Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα.

    Ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός..

    Ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρα..,

    Ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος...

    Ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο..


    Ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
    ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.


    Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων...

    Ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
    παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
    σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό...Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…


    Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την ΠΟΥΤΆΝΑ την μάνα που σας γέννησε..”

    Privatizem a puta que vos pariu
    Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

    Κύριοι της συνκυβέρνησης η πλάκα τέλος ΜΕ ΕΣΑΣ ,θα σας τελειώσουμε ως πολιτικά υποκείμενα με οποίο ΚΟΣΤΟΣ ... ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΟΥΣ !!!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΥΠΌΨΙΝ ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΆ Η ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΩΣ ΝΕΟΝΑΖΙ...

    και για να μην βρεθεί κανείς να μου πει εσύ τι κάνεις;; ΑΣ Ρωτήσουν τι πήγα και είπα σήμερα στο γραφείο του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΑΞΙΖΗ--Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ....

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΞΕΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΠΑΣΟΚ...



    Μπούτζουκας Τηλέμαχος... ΚΡΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση