GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρόβλημα στο Μετρό λέγεται Μπουτάρης υποστηρίζει ο γγ Δημοσίων Έργων

«Από το καλοκαίρι και μετά, το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγεται "σταθμός Βενιζέλου", "αρχαιότητες" και "...

«Από το καλοκαίρι και μετά, το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγεται "σταθμός Βενιζέλου", "αρχαιότητες" και "Γιάννης Μπουτάρης"» δηλώνει... στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος σήμερα ενημέρωσε τη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ για την πορεία του έργου.
«Οι εργασίες του μετρό εκτελούνται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και έτσι όπως είναι σήμερα το χρονοδιάγραμμα, είναι απολύτως εφικτή η παράδοσή του το 2017, για το ανατολικό μέρος του, μετά τα πανεπιστήμια. Για το δυτικό μέρος, πρέπει να τελειώσει πρώτα ο σταθμός της Βενιζέλου» τονίζει ο κ. Σιμόπουλος και καταλογίζει ευθύνες στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λόγω των προσφυγών του, για το θέμα των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό της Βενιζέλου.
«Από το καλοκαίρι και μετά, πρόβλημα υπάρχει στη Βενιζέλου, η οποία έχει μπει σε αυτό που εμείς λέμε "κρίσιμη διαδρομή". Η καθυστέρηση, λοιπόν, στη Βενιζέλου, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στον Γιάννη Μπουτάρη, από το καλοκαίρι και μετά δημιουργεί πρόβλημα στη συνολική παράδοση του έργου. Από το καλοκαίρι και μετά και ποτέ δεν έχω πει ότι για την καθυστέρηση του έργου συνολικά φταίει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης» διευκρινίζει και προσθέτει πως εδώ και έναν χρόνο έχει σταματήσει κάθε εργασία στον συγκεκριμένο σταθμό. Καλεί, δε, τον δήμαρχο «να μην παρασύρεται από αρχαιολόγους, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία ανάδειξής τους μέσα από τις αρχαιότητες της Βενιζέλου».
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το ζήτημα των αρχαίων, η οποία προβλέπει προσωρινά μέτρα, ο κ. Σιμόπουλος είπε στην ενημέρωσή του προς τη ΔΕ ν.Θεσσαλονίκης της ΝΔ, ότι θα γίνουν διοικητικές ενέργειες και θα ετοιμαστεί η μελέτη, η οποία θα προβλέπει την επανατοποθέτηση του 80-90% των αρχαιοτήτων εκεί όπου βρέθηκαν και αυτή θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την πίστη ότι θα δοθεί οριστική λύση.
«Οποιεσδήποτε λύσεις για τον σταθμό της Βενιζέλου, που ξεφεύγουν από το περίγραμμα του σταθμού (να γίνουν σε άλλα σημεία οι σκάλες κλπ), θα προκαλέσουν εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές και ουσιαστικά θα είναι αβέβαια οποιαδήποτε ημερομηνία για την παράδοση του έργου. Πιστεύω, θα επικρατήσει η σύνεση και θα έχουμε έναν σταθμό μουσείο» επισήμανε.
Σχετικά με τις απαιτήσεις της κοινοπραξίας, τόνισε ότι είναι στη διαιτησία και εκεί θα δοθούν λύσεις. Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων παρατηρεί ότι είναι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία και όχι στο μετρό. «Μακάρι να μπορέσουμε να ανοίξουμε μέτωπα. Πάνω από 100 άτομα θα μπορούσαν να προσληφθούν άμεσα στη Βενιζέλου» σημείωσε.
Η συνεδρίαση της ΔΕ της ΝΔ έγινε για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεση, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, και τη συμμετοχή των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ. Ο πρόεδρος της ΔΕ, Μηνάς Σαμαντζίδης, είπε ότι συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και το νέο μοντέλο διοικητικής αναδιάρθρωσης του κόμματος. Πρόσθεσε ότι έχει προκύψει ένα νέο δυναμικό στελεχών τα περισσότερα από τα οποία ασχολούνται για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο και πρέπει να βρεθούν τρόποι, ώστε να τους εκμεταλλευθεί το κόμμα και να τους δώσει νέα προοπτική.
Τα μέλη της ΔΕ ενημερώθηκαν από το προεδρείο της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων στο ΙΚΑ για τις εξελίξεις στην πρωτοβάθμια Υγεία και από τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, και Ευόσμου-Κορδελιού, Στάθη Λαφαζανίδη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, και οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός. agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση