GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι “Τελείως Νεκρές Βιομηχανίες”

Από το Κόμμα Πειρατών. Εισαγωγή: Κατά καιρούς, εμφανίζονται στο internet διάφορες δημοσιεύσεις με θέμα “Τόσα προϊόντα και τεχνολογίες πο...

Από το Κόμμα Πειρατών.

Εισαγωγή:
Κατά καιρούς, εμφανίζονται στο internet διάφορες δημοσιεύσεις με θέμα “Τόσα προϊόντα και τεχνολογίες που κατέστησε άχρηστα το τάδε νέο προϊόν ή/και η τάδε νέα τεχνολογία”.
Δεκάδες δημοφιλή “ιστορικά” προϊόντα που μεσουρανούσαν παγκοσμίως για δεκαετίες, εξαφανίζονται ή πέφτουν σε αχρηστία από την εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας και των προϊόντων της. Στην αγορά αγαθών αυτή η περίπτωση είναι και συνηθισμένη και αμείλικτη. Πχ. Τα κάρα με άλογα αντικαταστάθηκαν από τα αυτοκίνητα, δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες μπήκαν στην λήθη και στην παρακμή από τα όλο και πιο εξελιγμένα smartphones, οι γραφομηχανές από την επεξεργασία κειμένου σε Η/Υ και πολλά, πολλά άλλα.
Με τα προϊόντα ίσως αυτό να το θεωρούμαι ότι είναι κάτι το φυσιολογικό (σίγουρα είναι αμετάκλητα αδυσώπητο), τι γίνεται όμως με ολόκληρες βιομηχανίες και μάλιστα με βιομηχανίες και κλάδους που είναι και σχετικά πρόσφατες; Τι γίνεται με τις βιομηχανίες που έχουν εγκατεστημένα χιλιάδες συστήματα και υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο;
Στο INFOPOLICY, ένα άρθρο του Rick Falkvinge, απαριθμεί μερικές από αυτές τις “κατεστημένες” βιομηχανίες σε διάφορους κλάδους, που επιμένουν “να ζουν και να βασιλεύουν” άσχετα με το αν είναι ήδη νεκρές.
Απαριθμεί τα ζόμπι-βιομηχανίες και δίνει και μερικές αιτιολογήσεις για το πως αυτές είναι πλέον παρωχημένες και απαρχαιομένες.
Μπορεί να αντιστέκονται, μπορεί να “φρενάρουν” την πρόοδο, αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος και το μέλλον τους είναι σίγουρα ένα, θάνατος.
Διαβάστε το άρθρο για να δείτε πως μερικά πράγματα θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μουσειακά εκθέματα και παρόλα αυτά επιζούν και συνεχίζουν να μας καταδυναστεύουν.
Ο Κατάλογος του Rick Falkvinge με τις “Τελείως Νεκρές Βιομηχανίες” (Stone Dead Industries) για το 2013
(Αναδημοσίευση με μετάφραση από: Falkvinge on Infopolicy, “Rick Falkvinge’s 2013 List Of Stone Dead Industries”, 10 Dec 2013 02:42 AM PST)
Η συνέχεια στο άρθρο....
Οι “Τελείως Νεκρές Βιομηχανίες” (Stone Dead Industries) για το 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση