GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Με αφορμή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που αφορά το «Πεδίον του Άρεως», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής: «Σε...


Με αφορμή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που αφορά το «Πεδίον του Άρεως», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

«Σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, τις ημέρες των εορτών δημιουργούνται σε δημόσιους χώρους Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που συχνά συνοδεύονται από υπαίθριες αγορές.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε για πρώτη φορά φέτος να δημιουργήσει ένα τέτοιο πάρκο για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι η απόλυτη αναγκαιότητα δημιουργίας γιορταστικής ατμόσφαιρας σε μια πόλη που, λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε μελαγχολία και κατάθλιψη.

Ο δεύτερος είναι να αποκτήσει φως, ζωή και κίνηση ένας χώρος, όπως το Πεδίον του Άρεως, το οποίο με συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρχών επιχειρούμε να το απαλλάξουμε από την παραβατικότητα, να το αναβαθμίσουμε και να το καταστήσουμε πόλο έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους μια υποβαθμισμένης περιοχής, που ασφυκτιά από την πυκνότατη δόμηση.

Η παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου έγινε με διαφανείς διαδικασίες δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο προσήλθε και κατέθεσε πλήρη φάκελο μόνο η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ», η οποία λειτουργεί νόμιμα.

Δημόσια δέσμευση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής ήταν ότι τα μέλη της θα λειτουργήσουν στο χώρο με απόλυτη τάξη και νομιμότητα και, κυρίως, ότι θα δημιουργήσουν την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Σε περίπτωση κατάθεσης συγκεκριμένων καταγγελιών περί παραβάσεων της εμπορικής και φορολογικής Νομοθεσίας η Περιφέρεια θα παρέμβει, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι παραβάτες.

Καλεί δε, κάθε άλλη αρμόδια εποπτική αρχή να πράξει ανάλογα.

Κατανοούμε τη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, διότι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πλήττονται τα συμφέροντα των μελών του στην περιοχή της οδού Πατησίων.

Πιστεύουμε, όμως, ότι η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων στην περιοχή, λόγω της λειτουργίας του Πάρκου, θα αποβεί τελικά προς όφελος όλων και των μελών του.

Σημειώνουμε δε, ότι πολλές από τις δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για τα παιδιά, ενώ επίσης χωρίς οικονομική επιβάρυνση θα επισκεφτούν και θα κάνουν χρήση των παιχνιδιών παιδιά από ιδρύματα, που θα δηλώνουν σχετική επιθυμία στην Περιφέρεια Αττικής. Όπως και τα σχολεία της περιοχής».

1 σχόλιο

  1. Πολύ άσχημα τα νέα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ( κι ακόμα δεν ψηφίστηκαν οι φόροι για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς )! Από το εξωτερικό, οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον Σύριζα, δεύτερο κόμμα την Χ.Α, και τη ΝΔ να έχει συρρικνωθεί στο 13-14%, το ΠΑΣΟΚ να χαροπαλεύει γύρω στο 3% με καθοδικές τάσεις. Η παρουσία του Στουρνάρα και η φορομπηχτική πολιτική του, ειδικά στα ακίνητα και στη κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά, έχει οδηγήσει Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες σε άλλα κόμματα.

    Επίσης, δίκοπο μαχαίρι θεωρείται το να "απαγορεύσουν" στη Χ.Α να κατέβει στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Κι αυτό γιατί, από αντίδραση, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της θα μετακινηθεί μαζικά προς τους ΑΝ.ΕΛ και στη Κοινωνία ή ακόμα και προς τον Σύριζα, δίνοντάς τους αστρονομικά ποσοστά ! Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές που ανήκουν στη ΝΔ και στο βενιζελόπασοκ τρέμουν την ώρα της κάλπης. Μάταια περιμένουν ότι ο κόσμος θα απέχει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο. Είναι τέτοια η οργή του κόσμου από τους φόρους και τα χαράτσια,ώστε πολλοί δηλώνουν ότι ακόμα και συγγενικά τους πρόσωπα να βάλουν υποψηφιότητα με ΝΔ και βενιζελοπασοκ δεν θα τους ψηφίσουν. Η τελευταία ευκαιρία για τη ΝΔ να σώσει τη κατάσταση είναι να "σουτάρει" τον Στουρνάρα και να αλλάξει φορολογική πολιτική στα ακίνητα και σε ότι σχετίζεται με αυτά. Όσοι βουλευτές της ΝΔ ψηφίσουν το νέο φορολογικό έκτρωμα είναι τελειωμένοι πολιτικά ! Και το ξέρουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση