GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θύμα… του ΟΟΣΑ και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο

Ως το «πιο πρόσφατο θύμα της κρίσης» στην Ελλάδα χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες σε ανταπόκριση που μ...

Ως το «πιο πρόσφατο θύμα της κρίσης» στην Ελλάδα χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες σε ανταπόκριση που μετέδωσε.
Σε αυτή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην υπόδειξη του ΟΟΣΑ να επιτραπεί η κυκλοφορία μειγμάτων ελαιολάδου και σπορέλαιων. Αναλυτικότερα στην ανταπόκριση του Ασοσιέιτεντ Πρες αναφέρονται τα εξής: «Το χρησιμοποιούσαν για περιποίηση οι αθλητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και παραμένει σήμερα βασικό συστατικό της σύγχρονης ελληνικής διατροφής.
Κι όμως, το ελαιόλαδο μπορεί να αποτελέσει το πιο πρόσφατο θύμα της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης συμβουλεύει την Ελλάδα να επιτρέψει την πώληση ελαιολάδου αναμειγμένου με φθηνότερα φυτικά έλαια, ώστε να διευκολυνθεί η αγορά του. Η σύσταση αυτή αποτελεί μέρος μόνο από σειρά υποδείξεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ώστε να βγει η Ελλάδα από την ύφεση μέσα στο 2014. Κι αν οι περισσότεροι εστιάζουν στο θέμα της επιμήκυνσης στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, το οποίο είναι απτό και… καθημερινό, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων από υπουργούς, κτηνοτρόφους, φορείς, κόμματα, συνεταιρισμούς και πολλές άλλες πλευρές, παρατηρώντας κανείς τις οδηγίες από τον ΟΟΣΑ βλέπει πως κι άλλα προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

radio936.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση