GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεσπάθωσαν οι πρώην βουλευτές: "Δεν έχουμε κανένα προνόμιο"...

«Ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», αναφέρει η Ένω...

«Ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», αναφέρει η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών σε ανακοίνωσή της.
«Επί τη ευκαιρία ενός θλιβερού περιστατικού, το οποίο μοιραία έντονα ενόχλησε την ελληνική κοινή γνώμη, κάποιοι στην κυβέρνηση προσφέροντας φαιδρή σπονδή στον ευκαιριακό λαϊκισμό, διέρρευσαν τις προθέσεις τους για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταγγέλλεται ότι «οι δημαγωγοί μεταξύ των ευφάνταστων νέων ριζοσπαστικών ρυθμίσεων, πρόσθεσαν και τα ανύπαρκτα δήθεν προνόμια των τέως βουλευτών».
«Προς όλους τους Έλληνες, με αίσθημα ευθύνης τονίζουμε ότι ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», αναφέρει η Ένωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.
Η αντίδραση τους προήλθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι οι βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την χθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.
Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση