GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέντρο ψηφιακής μετά θάνατον αυτοψίας στη Βρετανία

Το πρώτο κέντρο ψηφιακής εξέτασης, για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου κάποιου, που δεν άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια, ...

Το πρώτο κέντρο ψηφιακής εξέτασης, για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου κάποιου, που δεν άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια, θα λειτουργήσει στο Sheffield.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την Ιατρική,…
καθώς οι γιατροί θα μπορούν να ερευνούν τα αίτια θανάτου, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σώμα.
Η τεχνολογία αναπτύχθηκε στη Μαλαισία και το Sheffield είναι το μόνο μέρος, όπου μπορεί προς το παρόν να λειτουργήσει. Θα είναι μάλιστα το πρώτο Κέντρο, μεταξύ πολλών, που θα σχηματίσουν ένα «δίκτυο» στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα τεχνολογία περιλαμβάνει ένα ειδικό μηχάνημα σκάνερ, με μοναδικό λογισμικό, που «τρέχει» φωτογραφίες μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης του σώματος, σε μία μεγάλη οθόνη, μέσα από την οποία οι γιατροί θα κάνουν την εξέταση.
Η εταιρεία iGene, που ανέπτυξε την τεχνολογία, υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο 70% των περιπτώσεων εξέτασης μετά θάνατον, ενώ μπορεί να αναπαραγάγει τη σκηνή του θανάτου.
«Η νέα τεχνολογία θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τις οικογένειες των νεκρών και θα επιταχύνει τη διαδικασία», είπε ο Matt Chandran, εκπρόσωπος της iGene.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση