GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφητεία για το ΔΝΤ...

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής είχε μιλήσει προφητικά το 2008...  Ο κ. Βερελής είχε πει ότι η χώρα θα μπει στ...

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής είχε μιλήσει προφητικά το 2008... 
Ο κ. Βερελής είχε πει ότι η χώρα θα μπει στο ΔΝΤ και είχε προτείνει την τοποθέτηση Υπουργού Οικονομίας απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που θα ήταν μια ανεξάρτητη υπερκομματική προσωπικότητα, η οποία και θα προωθούσε μια συμφωνημένη οικονομική πολιτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση , ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μια συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων στα θέματα οικονομίας με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, για να αποκαταστήσει η χώρα τη διεθνή της οικονομική αξιοπιστία.
Ο πρώην υπουργός σημείωνε ακόμη:
"Η Ελλάδα ήταν σε μία κρίση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες, χωρίς καμία εξαίρεση, από το 2004 και μετά έχουν επιδεινωθεί σε σημείο επικίνδυνο. Το χρέος ηταν180 δις ευρώ. Σήμερα έχουμε πάει στα 247 δις ευρώ.
Το εμπορικό ισοζύγιο είναι πλέον το χειρότερο με τεράστια διαφορά στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα του 2008 με εμπορικό άνοιγμα έφθασε στο καταστρεπτικό υψος 16,4% του ΑΕΠ. Είναι κολοσσιαίο ποσό αυτό. Είναι γύρω στα 35 δις ευρώ. Ο επόμενος από εμάς (σ.σ. στην Ευρώπη) θα έχει 8%, λιγότερο από το μισό.
Τα πράγματα στην οικονομία έχουν ως εξής: η Ελλάδα ζει μία δική της πολύ μεγάλη κρίση, η οποία προϋπήρχε της διεθνούς κρίσης. Μπήκαμε λοιπόν στη διεθνή κρίση όντας ήδη σε μία κρίση. Έχουμε δηλαδή μία κρίση μέσα στην κρίση.
Για το ενδεχόμενο επιτήρησης και για την οικονομική κρίση:
Αυτό κατά την άποψή μου δεν θα ήταν τραγικό (σ.σ. επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας).
Το τραγικό θα είναι αν δεν θα μπορέσει η χώρα να αναχρηματοδοτήσει τις ανάγκες της σε κεφάλαια κίνησης.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές των επιτοκίων αυξάνονται συνεχώς, σημαίνει ότι αποδομείται όλο και πιο πολύ η εμπιστοσύνη των διεθνών οικονομικών κύκλων από τη χώρα. Από μόνο του ως γεγονός σημαίνει ότι θα πληρώνουμε πιο ακριβά το χρήμα από ότι το παίρνουμε.
Και τα χρήματα αυτά είναι πολλά, βέβαια. Θα πληρώνουμε 1 δις ευρώ το χρόνο παραπάνω από ότι θα πληρώναμε αν είχαμε εμπιστοσύνη. Αυτό το οποίο γίνεται είναι ότι πέφτουμε στα χέρια διεθνών τοκογλύφων.
Εάν πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα γίνει μία υποχώρηση της προοπτικής της χώρας μας πολλά σκαλιά κάτω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπου βέβαια, τα χρήματα που σου δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα δίνει με βαρύτατους όρους και υποθηκεύεις την όλη αναπτυξιακή πολιτική σου, κάτι το οποίο είναι απολύτως απευκταίο για μια χώρα, η οποία βρίσκεται στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, μια χώρα η οποία είχε πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η οποία είχε έναν διεθνή σεβασμό, μία διεθνή αναγνώριση και μία διεθνή εμπιστοσύνη στα οικονομικά της. Τα χάνει όλα αυτά ξαφνικά. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή να είμαστε οι χειρότεροι σε επίπεδο παιδείας, σε επίπεδο οικονομικών δεικτών, σε επίπεδο χρεών, ανταγωνιστικότητας. Χάσαμε τριάντα θέσεις στην ανταγωνιστικότητα. Θα πρέπει να υπάρξει ταχύτατα μια ανάληψη ουσιαστικής ευθύνης"
http://gkatzios.blogspot.com/2013/12/blog-post_5555.html
Δείτε το Βίντεο
http://youtu.be/TOMB99YTbX8

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση