GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαρήγα προς ΣΥΡΙΖΑ: «Σκίστε το μνημόνιο και κάντε το και κομφετί»

Τον τρόπο με τον οποίο θα περιγράφεται αύριο η διαδικασία συζήτησης επί του προϋπολογισμού επιχείρησε να περιγράψει στην ομιλία της ...


Τον τρόπο με τον οποίο θα περιγράφεται αύριο η διαδικασία συζήτησης επί του προϋπολογισμού επιχείρησε να περιγράψει στην ομιλία της η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι θα αναρωτιούνται τα Μέσα ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, ο κ.Σαμαράς ή ο κ.Τσίπρας, μετά από μία πενθήμερη υποτονική συζήτηση.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του λόγου της κ.Παπαρήγα ότι «αυτή η Δημοκρατία που υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου εκτός από εμάς, επιτρέπει σε ένα κόμμα να πάει από το 4 στο 27% και ένα άλλο από το 48% να μείνει εκτός Βουλής, αρκεί να μη θιγούν οι σχέσεις εξουσίας με τα μονοπώλια». Δεν θέλησε μάλιστα, να μπει στο πεδίο της αντιμετώπισης των προθέσεων κομμάτων, αφού όπως είπε από τις προθέσεις μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
«Εγώ σας λέω ότι το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί. Δεν χρειάζεται», είπε, «οπότε μπορεί να λέει κανείς, "το σκίζω το μνημόνιο"», είπε, εξηγώντας ότι σε επιτήρηση πλέον μπαίνουν οι κυβερνήσεις και των 27 κρατών μελών, με τους κανόνες ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας.
«Σκίστε το μνημόνιο και κάντε το και κομφετί, τώρα που έρχονται οι απόκριες», είπε, απευθυνόμενη εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντάς του την πόρτα σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας ή στήριξης της κυβέρνησης συνεργασίας που θα συγκροτήσει αν πάρει την πλειοψηφία, εφόσον κρατάει την χώρα στην ΕΕ.
Σχολιάζοντας τα πρόσφατα χειροκροτήματα όταν μιλούν βουλευτές του ΚΚΕ, είπε «δεν είναι ανάγκη να μιμείστε το ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα θέματα. Ρωτήστε τον Κωνσταντόπουλο και τον Αλαβάνο. Αυτό γινόταν, αν κάποιος έκανε κριτική στην αντιπολίτευση, υπήρχαν χειροκροτήματα από τα κυβερνητικά έδρανα». Κατηγόρησε δε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζουν στο επίκεντρο την κάλπη, με τον λαό κομπάρσο και αυτό το τελευταίο είναι το κακό.
Απευθυνόμενη στον Γιάννη Στουρνάρα, του είπε πως ακόμα και αν τριπλασιαστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, «έχετε αδειάσει τις τσέπες του λαού, μας έχετε πάρει την θέρμανση», μη καταλαβαίνοντας πάντως τα «δάκρυα» μέσα στη Βουλή για «την καημένη τη Σάρα».
«Η μάχη είναι για την κάλπη», επανέλαβε, τονίζοντας πάντως πως είτε βγει κυβέρνηση της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασίας πάντα, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τα μονοπώλια. Εξού και μίλησε για τις συνθήκες λαϊκής εξουσίας, όπου θα αναλάβει τις ευθύνες του το ΚΚΕ. «Θα τις πάρουμε σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, όχι κυβέρνησης ΚΚΕ, αλλά λαϊκής εξουσίας. Άλλο ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ και άλλο η υποκατάσταση της εξουσίας από ένα κόμμα, ακόμα και αν αυτό είναι το ΚΚΕ», είπε, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει διαμάχη μεταξύ τμημάτων της αστικής τάξης. «Δεν εννοώ ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΕ τα πιάνουν ή είναι ντίλερ του ενός ή του άλλου. Δεν έχει σχέση με διαπλοκή», είπε. «Βλέπετε την αστική τάξη να είναι πανικόβλητη μπροστά στο ενδεχόμενο να έχουμε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ;», ρώτησε, όπως παραδέχθηκε ότι υπήρξε πέρσι μεταξύ του ενός και του δεύτερου κύκλου εκλογών. «Σήμερα όχι», είπε, θυμίζοντας ότι τέτοιος πανικός υπήρχε το 1980, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δοκιμαστεί. «Δεν υπάρχει ανησυχία και αυτό κάτι μαρτυρά», είπε με νόημα.
Αναφερόμενη στην ρητορική περί φτωχών και πλουσίων, ρώτησε ποιους θεωρούν τα άλλα κόμματα φτωχούς και πλούσιους, παρατηρώντας το παράδοξο σε περίοδο κρίσης να πέφτει το όριο της φτώχειας αντί να ανεβαίνει. «Γιατί τώρα αν παίρνεις 700 ευρώ είσαι εντάξει και αν 1000 είσαι πλούσιος και αν έχεις και σπίτι…», είπε. Όσο για τους δήμους που λένε ότι θα βλέπουν ποιοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ για να την πληρώνουν, υποστήριξε πως ‘κόπτονται’ γιατί στη ΔΕΗ είναι και τα δημοτικά τέλη. «Υπάρχει σχετική και απόλυτη εξαθλίωση», είπε, αφού βέβαια ο άνεργος είναι χειρότερα από τον μισοάνεργο. «Αλλά αν μπούμε σε αυτή τη λογική, τότε μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ»…
Σημείωσε δε, ότι ο ελληνικός λαός καλείται να διαλέξει μεταξύ ενάρετου και διεφθαρμένου καπιταλισμού .

Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
    ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΤΟ
    1992 ΣΤΗΝ ΝΔ ΓΙΑ
    1 ΔΙΣ 700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    ΞΟΑΝΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΑΡΕ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΑ
    ΑΥΤΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΕΕΕΕΕΕ
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΣΟΣ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση