GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μεγάλο «κανόνι» με «ήρωα» Έλληνα

Ενας Ελληνας πρωταγωνιστεί στη μεγάλη υπόθεση που εδώ και λίγες μέρες συγκλονίζει την Αυστραλία: άλογα κούρσας, στοιχήματα, μια μυστηριώδ...

Ενας Ελληνας πρωταγωνιστεί στη μεγάλη υπόθεση που εδώ και λίγες μέρες συγκλονίζει την Αυστραλία: άλογα κούρσας, στοιχήματα, μια μυστηριώδης επίθεση και πολλά λεφτά που «έκαναν φτερά» είναι τα βασικά συστατικά του αστυνομικού θρίλερ με κεντρικό πρόσωπο τον Βασίλη Βλάχο, τον 44χρονο ιδρυτή μια στοιχηματικής λέσχης που βάρεσε «κανόνι», με αποτέλεσμα τα μέλη της να χάσουν τουλάχιστον 194 εκατομμύρια δολάρια.

Επιχειρηματίες, αθλητές, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες της Αυστραλίας φέρεται να βρίσκονται μεταξύ των παικτών του ιπποδρόμου που «κάηκαν» από την κατάρρευση του κλαμπ The Edge. Η εν λόγω λέσχη, που είχε δημιουργήσει ο Βασίλης Βλάχος, είχε ως αντικείμενο τα στοιχήματα στον ιππόδρομο.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι μελετούσε προσεκτικά κάθε κούρσα και τα στοιχήματα «είχαν απόδοση». Ετσι, εκατοντάδες φίλοι του ιπποδρομιακού τζόγου τού εμπιστεύτηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Τελικά, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και τώρα οι παίκτες αναζητούν τα λεφτά τους...

Κομβικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση παίζει η μυστηριώδης «εξαφάνιση» 194 εκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ήταν κατατεθειμένα τα λεφτά των παικτών. Την περασμένη εβδομάδα ο 44χρονος ομογενής κλήθηκε από δικαστήριο του Σίδνεϊ να εξηγήσει πώς χάθηκαν αυτά τα χρήματα από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, τον οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος και ο φίλος του Ντανιέλ Μάξγουελ, που τώρα ζει στο Ντουμπάι.

Στην κατάθεσή του ο κ. Βλάχος δήλωσε «συγκλονισμένος» από την εξαφάνιση των 194 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν εξήγησε τι ακριβώς συνέβη. «Ελεγξα ηλεκτρονικά τον λογαριασμό, όπως έκανα συνήθως, την περασμένη Τετάρτη και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Λίγο αργότερα ενημερώθηκα ότι τα χρήματα εξαφανίστηκαν!» είπε και πρόσθεσε: «Επαθα σοκ. Στον λογαριασμό αυτό υπήρχαν χρήματα μελών ενός κλαμπ που είχαμε για στοιχήματα στους ιπποδρόμους. Χάθηκαν τα χρήματα των μελών του κλαμπ, αλλά και τα δικά μου».

Επιπλέον, ο κ. Βλάχος φέρεται να μετέφερε 27,5 εκατομμύρια δολάρια από έναν λογαριασμό του στην Αυστραλία σε εταιρία ονόματι Aloga, με έδρα τις Βερμούδες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, που επικαλούνται εκτιμήσεις της αστυνομίας, η υπόθεση ενδεχομένως να έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Οπως αναφέρουν, οι παίκτες που έχασαν χρήματα υπερβαίνουν τους χίλιους, ενώ το συνολικό ποσό μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 500.000.000 δολάρια!

Εκτός από το οικονομικό σκέλος, η αστυνομία και η Δικαιοσύνη της Αυστραλίας καλούνται να διερευνήσουν και την επίθεση που -όπως υποστηρίζει ο κ. Βλάχος- δέχτηκε πρόσφατα στο εξοχικό του από άγνωστους μασκοφόρους, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον ίδιο και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί εκφράζουν «σκεπτικισμό» για το περιστατικό, καθώς ο ομογενής φέρεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις, και λένε ότι ερευνούν «κάθε ενδεχόμενο».

Πάταγος με την αγορά του Jimmy

Το μεγάλο στοιχηματικό «κανόνι» πρωταγωνιστεί, όπως είναι φυσικό, στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Βασίλη Βλάχου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το 2012 ο ομογενής είχε κάνει πάταγο διεθνώς αγοράζοντας έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Jimmy, που έχει τον ίδιο γεννήτορα με το αήττητο άλογο κούρσας Black Caviar. Επρόκειτο για την ακριβότερη αγοραπωλησία του είδους στην ιστορία της Αυστραλίας.

Ωστόσο οι πωλητές τώρα καταγγέλλουν ότι το ποσό αυτό δεν πληρώθηκε ποτέ. Υστερα από όλα αυτά, οι Αρχές της χώρας «πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, και του απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση