GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Εκκληση Ντάουνερ για διακριτικότητα

O Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατ...


O Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε πως η διακριτικότητα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Επανέλαβε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την έκδοση κοινής διακήρυξης πριν από την έναρξη διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο.
Αργότερα ο κ. Ντάουνερ θα συναντηθεί και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο για την Αυστραλία απόψε.
«Θα έλεγα ότι περνούμε μια από εκείνες τις φάσεις όπου είναι σημαντικό να είμαστε διακριτικοί γι” αυτό δεν θα ήθελα να πω οτιδήποτε περισσότερο για τις συναντήσεις αυτές σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς πού ακριβώς βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι δεν θέλει να αρχίσει το παιχνίδι των προβλέψεων. «Δεν πληρώνομαι για να κάνω κάτι τέτοιο. Ας το θέσουμε έτσι. Εύλογα, αυτές είναι ευαίσθητες στιγμές και (όσο) το λιγότερο μιλούμε για την ουσία των θεμάτων, τόσο το καλύτερο», σημείωσε.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση